Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ismét BL-döntőbe jutott egy magyar játékos

Vasárnapi légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A belga élvonal felsőházi rájátszásának hatodik körében Köteles László a cseresorból nézte végig, ahogyan a KRC Genk 3-1-re kikap a listavezető Club Brugge otthonában. A második helyen az Anderlecht, a harmadikon pedig a címvédő KAA Gent áll.

A lengyel élvonal felsőházi rájátszásában, a 34. fordulóban Gyurcsó Ádám együttese, a Pogon Szczecin 2-1-re kikapott a Piast Gliwice otthonában. Honfitársunk nem volt ott a keretben.

A női Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját a házigazda FFC Frankfurt 1-0-ra nyert a Wolfsburg ellen. A meccs egyetlen találata előtt a német válogatott Marozsán Dzsenifer adta a gólpasszt. A vesztes vendégek 4-1-es összesítéssel továbbjutottak a fináléba, náluk Jakabfi Zsanett a 68. percben lépett pályára csereként.

A Frankfurt korábban négyszer nyerte meg a BL-t (most is címvédő), a Wolfsburg pedig kétszer (2013-ban és 2014-ben).

Bár a thaiföldi bajnokság előző körében Csiki Norbert győztes gólt szerzett, ezúttal, a kilencedik fordulóban csak a Sisaket FC cserepadján kapott helyet. Együttese 2-1-re kikapott a Tero Sasana vendégeként.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) B-csoportjának 33. körében Forgács Dávid a kispadról nézte végig, ahogyan az AC Pisa 1-0-ra legyőzi a Lupa Romát.

Olvasói sztorik