Nemzetközi foci

Neymar nincs Brazília 40 legjobbja között

Nagy nevek hagyják ki a Copa Americát.

Bár a nyár fő futballattrakciója az olimpia árnyékában megbújó Európa-bajnokság lesz, a 2015 után 2016-ban újra megrendezésre kerülő Copa Americáról sem szabad megfeledkeznünk. A június negyedikétől az USA-ban lebonyolítandó tornára már elkezdődött a keretek kialakítása.

A brazil szövetségi kapitány, Dunga például 40 fős, előzetes keretet hirdetett, amelyben több világsztár sem kapott helyet. Hivatalossá vált, hogy kihagyja az idei tornát Thiago Silva, David Luiz, Marcelo és Neymar is, további 17 nevet pedig május 5-ig selejtez ki a tréner.

Az egyezség úgy szól: Neymar kihagyja a Copát, cserébe részt vesz a nyári, riói olimpián rendezett labdarúgó-tornán. Thiago Silva ezzel szemben már a tavalyi kontinensviadal óta nem része Dunga elképzeléseinek; csapattársa, David Luiz pedig annak ellenére nincs ott a 40 név között, hogy a második legtöbbet foglalkoztatott középhátvéd a jelenlegi szövetségi kapitány ténykedése alatt, kétszer pedig csapatkapitány is volt.

Marcelo 2014 júliusa, Dunga csapatátvétele óta mindössze öt alkalommal lépett pályára a brazil nemzeti csapatban.

A Copa America egyébként centenáriumi kiadásához ért, hiszen 100 éve rendezték az első tornát, ráadásul ez lesz az első, amelyet nem Dél-Amerikában rendeznek. Ennek megfelelően a 16 résztvevőből 6 csapat is a CONCACAF-régióhoz tartozik.

Olvasói sztorik