Nemzetközi foci

Neuer? Ugyan! Kahn? Dehogy! Mark Schwarzer a király!

Különös rekordot állíthat fel a már 43 éves ausztrál kapus.

Mark Schwarzeren is fogott már az idő vasfoga. Ez leginkább abból látszik, hogy bár az ausztrál hálóőr 1994 óta Európában véd és 1996 óta folyamatosan Angliában, egészen a 2012-13-as szezon végéig kezdőkapusnak számított aktuális csapatában. Akkor leigazolta a Chelsea, ahol első évében szintén jutott még epizódszerephez, de 2014-15-ben már a kispadra is egyszer fért csak fel. Félévkor eladták a Leicester Citynek, de idén Kasper Schmeichel mögött ugyanúgy nem jutott még szóhoz, mint a londoniaknál Thibault Courtois mögött.

Az élelmesebbek ebből már sejthetik, mi is az a rekord, amit Schwarzer felállítani készül. A 43 éves ausztrál ugyanis úgy lehet a Premier League bajnoka egymást követő két évben, hogy a 2014-15-ös és a 2015-16-os szezonban sem töltött el egyetlen percet sem a gyepen. Ehhez mindössze annyi kell csak neki, hogy a Rókák maradék három fordulójukból legalább egyszer győzzenek – vagy a Tottenham hibázzon -, illetve hogy a dán Schmeichel már ne sérüljön le idén.

Nem pont ugyanilyen, de hasonló csúcs Andrés Palopé, a Sevilla korábbi hálóőréé: ő úgy nyert Európa-bajnokságot 2008-ban, hogy a spanyol válogatottban sem akkor, sem soha máskor nem játszott egyetlen percet sem…

Olvasói sztorik