Nemzetközi foci

Denis Suárez húzhatja ki a Barcát a slamasztikából

A Villarreal zsenije adhat mélységet a Katalánoknak.

Hiába az MSN, ha elfáradnak a sztárok, beüt a krach – nagyjából ezt szűrhettük le a Barcelona április eleji leolvadásából. Ezért talán meglepően hathat, de még egy klasszis támadóra szüksége van a Katalánoknak ahhoz, hogy minden fronton helyt álljanak. Ráadásul van is egy igen jó opciójuk…

Az úriember nem más, mint a tavaly még a Sevilla színeiben EL-t nyerő, idén viszont már a Villarreal színeiben menetelő Denis Suárez. Az Adrián Lópeznek a Liverpool elleni meccs hajrájában adott gólpassza már nem kevesebb mint a 13. volt az idei szezonban, ezen felül pedig öt gólt is jegyez. A pazar formában lévő támadóra a Barcelonának visszavásárlási opciója van, amellyel abszolút diszkontáron, mindössze három millió euróért hozhatják vissza a katalán fővárosba Suárezt.

– Jó véleménnyel vagyunk róla. Már a télen le szerettük volna igazolni, de a körülmények szerencsétlen alakulása miatt erre nem volt esélyünk. A nyáron azonban könnyen lehet, hogy csatlakozik hozzánk – mondta Robert Fernández, a Barca sportigazgatója.

Suárez is megszólalt az ügyben.

– Nem tudom, mi a helyzet ezzel. Egyelőre Villarrealban vagyok és a Barca sem fut rossz szezont, még két sorozatot is megnyerhetnek. Ha mindennek vége, leülünk és beszélgetünk a jövőről. Nem zárok ki semmit – beszélt Denis.

Denis Suárez a Celta Vigónál nevelkedett, majd a Manchester City igazolta le, de a felnőtt csapatban csak kétszer jutott szóhoz. Ezután visszatért Spanyolországba, a Barcelona második csapatánál futballozott egy évet, majd két év sevillai kölcsön jött. A nyáron ismeretlen összegért igazolt a Sárga Tengeralattjáróhoz, ahonnan már most visszavásárolná a Barca.

Olvasói sztorik