Nemzetközi foci

A Crotone váltja a Hellas Veronát a Serie A-ban

A Modena elleni döntetlennel vált biztossá a feljutás.

Ahogy a bajnokság vége felé közelítünk, nemcsak Magyarországon, de mindenütt egyre hevesebbé válik a bennmaradásért és a feljutásért vívott ádáz harc, sőt olyan csapatok is akadnak, amelyek sorsa már – negatív vagy pozitív irányba – megpecsételődött.

Ilyen például Olaszországban a Luca Toni-vezette, tavaly még 13. Hellas Verona, amelynek idén nem sok babér termett a Serie A-ban. Végig az utolsó helyen tanyázva nem is igazán reménykedhettek a csodában, mostanra pedig matematikailag is elbúcsúztak az élvonaltól, amikor a Carpi hétfőn hazai pályán legyőzte az Empoli csapatát. A maradék három forduló előtt ugyanis így 10 pont a lemaradása a 17. helytől a veronaiaknak.

A Hellas tehát kiesik, de természetesen lesz helyettese is. Mi több, egyikőjüknek már a kilétét is ismerjük. Pénteken ugyanis az éllovas Crotone vérszegény 1-1-et ért el a 17. Modena otthonában. Ez a vérszegény 1-1 viszont a világot jelentette számukra, hiszen ezek után már a matek sem veheti el tőlük az első két hely egyikét – ez pedig azt jelenti, feljutott a Crotone.

A második helyezett Cagliari előnye szintén tetemes, így jó eséllyel ők is visszakerülnek a Serie A-ba 2016-17-re, míg a harmadik feljutó helyért rájátszást rendeznek, melynek résztvevői a Trapani, a Pescara, a Bari, a Spezia, a Virtus Entella és a Cesena lennének, ha most érne véget az alapszakasz. Mivel azonban még négy találkozó hátra van, utóbbi három csapatnak nem szabad hátradőlnie, ugyanis nyakukon a Novara, de még a Brescia helyzete sem reménytelen.

A kiesőket illetően még vannak nyitott kérdések, de az biztosnak tűnik, hogy a Hellas mellett a Frosinone-Palermo-Carpi hármasból fog kiesni kettő. Az Udinese helyzete jobb, de még nem megnyugtató.

Olvasói sztorik