Nemzetközi foci

39 év után tér vissza Ausztráliába az Arsenal

Két csapattal is megmérkőznek Sydney-ben az Ágyúsok.

Még 1977-t írtunk, amikor az Arsenal legutóbb Sydney-be látogatott. Akkor az Ágyúsok bemutató meccsen 3-1-re győzték le az Ausztrália legjobb tizenegyéből összeállított csapatot. Az azóta eltelt 39 évben a helyi Arsenal-szurkolók egyszer sem láthatták hazájukban fellépni a londoniakat, de az elmúlt években több más nagycsapat is ellátogatott a térségbe, így többek között a Manchester City, a Chelsea a Liverpool vagy épp a Real Madrid.

Ez már az Arsenal vezetőségének kedvét is meghozta egy távoli túrához, így Ivan Gazidis, a csapat vezérigazgatója büszkén jelentette be: 2016-ban a Sydney FC és a Western Sydney Wanderers együtteseivel is megmérkőznek majd, mindkét találkozóra a Sydney-i ANZ Stadiumben kerül sor.

Előbbi meccset július 13-án, utóbbi 15-én rendezik majd, Gazidis pedig az alábbiakat nyilatkozta:

– A Sydney FC és a Western Sydney Wanderers elleni találkozók is remek erőfelmérőként szolgálnak majd, csapatunk előtt pedig kiváló lehetőség nyílik, hogy pályára léphessünk lojális szurkolóink előtt egy olyan országban, amely ennyire szenvedélyesen szereti a futballt – mondta a vezérigazgató.

A Sydney FC 7., a Western Sydney Wanderers 2. helyen végzett az idei szezon alapszakaszában.

Olvasói sztorik