Nemzetközi foci

A Barca kezében az aduász az Atlético sztárját illetően

A katalán csapatnak egy korábbi ügyletből adódóan elővásárlási joga van Saúlra.

Saúl Níguez kirobbanó formában játszik az elmúlt időszakban, legutóbb a Bayern München elleni BL-elődöntő első felvonását nyerte meg találatával az Atlético Madrid, de ezt leszámítva is remekül teljesít, összesen kilenc gólnál és négy gólpassznál jár a most futó szezonban. Nem meglepő tehát, hogy a spanyol korosztályos válogatott játékost több klub is szívesen látná a keretében, a spanyol sportsajtó viszont fontos záradékot talált a középpályás szerződésében, miszerint a Barcelonának elővásárlási joga van Saúlra.

A katalánok 2013-ban, David Villa eladásakor két Atlético-futballista megvásárlására is opciós jogot szereztek, és bár korábban a nevek nem kerültek nyilvánosságra, mára már biztossá vált, hogy ez a két játékos Saúl és a jelenleg a Marseille-nél kölcsönben szereplő Javier Monquillo.

Saúlnak 2020-ig van érvényes szerződése az Atlético Madriddal, egyes hírek szerint 45, mások szerint 60 millió eurós kivásárlási ár szerepel a kontraktusban. Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona jelenleg nem kíván élni az elővásárlás lehetőségével, persze ez az átigazolási szezonban könnyen megváltozhat.

Olvasói sztorik