Nemzetközi foci

BL: Pellegrini szerint nem a Real Madrid a favorit

Zidane 50-50% esélyt ad a két csapatnak a visszavágón, amelyen már pályára akarja küldeni Cristiano Ronaldót is.

Gól nélküli döntetlennel zárult a kedd esti Manchester City-Real Madrid mérkőzés, így a Bajnokok Ligája jövő szerdai visszavágóját 0–0-ról várhatja az angol, illetve a spanyol együttes. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a vezetőedzők.

– A pohár félig tele van, félig pedig üres – kezdte a Manchester City menedzsere Manuel Pellegrini. – Nagyon jól védekeztünk a találkozóig, és David Silva sérüléséig többet kezdeményeztünk, aztán sajnos túl sokszor veszítettük el a labdát. Ha nem tudsz nyerni, akkor a nulla-nulla jó eredmény. Tisztában voltunk vele, hogynagy a tét, a Real Madird lassítani akarja a játékot, ezért próbáltuk letámadni az elején. Akkor kezdődtek a gondok, amikor nálunk volt a labda, nem tudtunk gólt lőni, nem voltunk eléggé kreatívak. Az idei szezonban nagyon jól futballozunk idegenben, és Madridban is olyan mentalitással futunk ki a pályára, mint hazai pályán. A Real Madridnak a visszavágón többet kell támadnia, mint most, és a második félidőben most is voltak lehetőségeink. Nem gondolnám, hogy mostantól a Real a favorit, az első felvonásból túl sok következtetést nem lehet levonni. David Silva meghúzódott, egy héten belül nem fog felépülni – mondta a tréner.

A Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane úgy érzi, hogy kedvező eredménnyel zárták a mérkőzést, de a visszavágón mindkét csapatnak ugyanannyi esélyt ad a továbbjutásra.

– A legfontosabb, hogy jó eredményt értünk el, de valljuk be, sokkal több lehetőségünk volt a gólszerzésre, mint az ellenfélnek. A visszavágón ötven-ötven százalék esélyt adok a két csapatnak. Cristiano Ronaldo szerepeltetését nem akartuk megkockáztatni. Kényelmetlen számára ez a helyzet, de gyorsan fel akar épülni, és mi is azt szeretnénk, ha a visszavágón már játszana. Karim Benzema az első félidő hajrájában szenvedett sérülést, de a madridi mérkőzésen szeretném mindkettejüket pályára küldeni. Ez a tervem, de még nem tudom, hogy ebből mi fog megvalósulni – nyilatkozta a találkozó után Zinédine Zidane.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik