Nemzetközi foci

BL-elődöntő: a Bayern sem bírt a madridi harcosokkal

Ötödik meccse bevehetetlen az Atlético kapuja, Saúl viszont gólt szerzett az első félidő elején, és ezzel 1-0-s előnyt harcolt ki a Simeone-csapat a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben.
Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés
Atlético Madrid-Bayern München 1-0 (1-0)
Gólszerző: Saúl (11.)

Jó hír a futball szerelmeseinek: a szerda esti ütközet csak jobb lehet az esetenként csaknem unalomba fulladó Manchester City–Real Madrid összecsapásnál. A Bajnokok Ligája második elődöntőjében az Atlético Madrid másodjára is kivégezné a tiki-takát, hiszen az előző körben a Barcelona esett áldozatul a „matracosoknak”. No persze a Simeone-alakulat újabb bravúrjához a spanyol Pep Guardiola vezette Bayern Münchennek is lesz egy-két szava.

A Rangadó.hu minden fontos eseményről beszámolt, a madridi történéseket folyamatosan frissülő hírfolyammal követtük.


Véget ért az összecsapás: 1-0-ra diadalmaskodott az Atleti. Folytatás jövő kedden, Münchenben.


Megúszta a Bayern München: Torres lőtt kapufát a 75. percben. A spanyol csatár Griezmanntól kapott labdát, a tizenhatoson belül egy csellel becsapta a védőjét, majd a jobb oldali kapufát találta telibe.

https://www.youtube.com/watch?v=HOmIsFUw3bE


Az Atlético Madrid soha nem kapott gólt a 60. perc után a hazai fellépésein a BL-ben, mióta Simeone a vezetőedző.


Fokozódik a német nyomás: szöglet után Martinez teljesen üresen fejelhetett, de a próbálkozása nem ment eléggé szélre, így Oblak védeni tudott.


A szerencse most az Atléticóval volt: Alaba bődületes kapufát rúgott a messzeségből.

https://www.youtube.com/watch?v=E9IkDH46riM


Saúl harmadik gólját lőtte az idei BL-kiírásban – ezzel ő a legeredményesebb spanyol játékos ebben a szezonban.

Mark Clattenburg lefújta az első félidőt. Saúl 11. percben szerzett találatával 1-0-ra vezet az Atlético.


Egy perccel később egyenlíthetett volna a Bayern. Vidal hat méterről fejelt, de Gimenez a kapu torkából mentett.


Gól! Vezet az Atlético: Saúl cselezett gyönyörűen, majd a büntetőpont magasságából ballal eltekerte a labdát Neuer mellett.
https://www.youtube.com/watch?v=FQrNPcQyNUQ


ELKEZDŐDÖTT a csata…


50 900 szurkoló gyűlt össze a Vicente Calderónban.


A bajorok csapatkapitánya, Philipp Lahm ma játssza a 104. Bajnokok Ligája-mérkőzését, ezzel pedig rekorder lesz a német labdarúgás történetében.


Az Atlético Madrid 421, a Bayern pedig 284 perce nem kapott gólt a bajnoki és a BL-mérkőzéseket is figyelembe véve.


A Bayern München nyeretlen az utóbbi hét idegenbeli mérkőzésén a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A mérlege 4 döntetlen és 3 vereség.


Antoine Griezmann az Atlético góljainak felében közvetlen szerepet játszott a Bajnokok Ligája most futó szezonjában. A francia támadó 6 gólt szerzett, és 1 gólpasszt adott eddig, csapata pedig összesen 14 találatot ért el.


Íme a kezdőcsapatok:
ATLÉTICO: Oblak – Juanfran, Gimenez, Savic, Filipe Luis – Gabi, Augusto, Saúl, Koke, – Griezmann, Torres.
BAYERN: Neuer – Lahm, Javi Martínez, Alaba, Bernat – Xabi Alonso, Thiago – Vidal, Douglas Costa, Coman – Lewandowski.

Noha a nemzetközi fogadóirodák kiegyenlített, a szakzsargon szerint „háromesélyes” összecsapást várnak ma este a Vicente Calderón Stadionban, a bukik szerint az elődöntő óriási favoritja a Bayern München. Amíg a németek fináléba kerülése 1.40-1.50-körüli oddsszal kecsegtet, a spanyol „matracosok” szorzója 2.60-2.80 közt mozog. Gyorsan tegyük hozzá, ha létezik csapat, amelyik nem törődik az efféle esélylatolgatással, akkor az Diego Simeone serege, melyet egy körrel korábban még inkább leírtak, ám 3-2-es összesítéssel túljutott a Barcelonán.

Az Atlético kőkemény védekezésével, rendkívül szervezett és fegyelmezett futballal jutott el a legjobb négy közé, míg a 31. Bundesliga-meccsén 74 gólt szerző Bayern leginkább kreatív és gyors támadójátékával kerekedett riválisai fölé. Mindkét együttes „arculata”, egyfajta tükörképe a két edzőnek, hiszen a spanyol gárdát a korábbi kiváló védekező középpályás, az argentin Diego Simeone, míg a Bayernt a Barcelona egykori „fazonszabásza”, edzőként a tiki-taka megteremtője, Pep Guardiola irányítja.

– Az Atlético volt az a csapat, amelyikkel nem akartam találkozni. A lehetséges ellenfelek közül egyértelműen őket tartottam a legerősebbnek – jelentette ki a klub honlapján Javi Martínez, a bajorok világ- és Európa-bajnok spanyol futballistája. A Bayernnek szinte biztosan kegyetlen 90 perce lesz a Vicente Calderón Stadionban, ahol rendre pokoli hangulatban lépnek pályára a csapatok. A két évvel korábbi döntős Atlético várhatóan ezúttal is a biztos védekezésre alapozza majd játékát, ezt alátámasztja, hogy szezonbeli 51 tétmérkőzéséből 26 alkalommal nem kapott gólt, ebből Jan Oblak kapus 22-szer állt a háló előtt, amivel már most megdöntötte Thibaut Courtouis 20-as klubrekordját.

– Tiszteljük a Bayern Münchent, ám egy cseppnyi félelem sincs bennünk. Valamennyiünk számára óriási motivációt jelent, hogy, bejuthatunk a Bajnokok Ligája döntőjébe – magyarázta a madridi As című lap hasábjain Saúl Níguez, a ma esti házigazda középpályása.

Olvasói sztorik