Nemzetközi foci

Pepe: már Neymar is több lapot kap, mint én

A Real Madrid hátvédje úgy érzi, egyáltalán nem olyan erőszakos, mint amilyennek beállítják.

A Real Madrid középhátvédje elutasította azokat az állításokat, miszerint ő egy erőszakos játékos lenne, és megjegyezte, hogy például a Barcelona támadója, Neymar több lapot kapott az idei szezonban, mint ő. A brazil 31 idei fellépésén hat sárga lapot kapott, miközben Pepe ötöt, igaz ő csak 20 alkalommal lépett pályára a 2015-16-os bajnokságban.

– Az emberek azt mondanak, amit akarnak, de a tények azt mutatják, hogy már Neymar is több lapot kapott, mint én. A Real Madrid egy patinás klub, soha nem lett volna esélyem ilyen hosszú ideig itt játszani, ha tényleg olyan erőszakos játékos lennék, mint amilyennek beállítanak – nyilatkozta a blancók hátvédje a beinsports.com honlapnak.

Pepe kilenc éve erősíti a királyi gárdát, ez idő alatt azonban számos olyan szituációba keveredett, ami miatt megkapta az őrült és erőszakos bélyeget. Az egyik legemlékezetesebb jelenet az volt, amikor 2008-09-es szezonban a földön fekvő Javier Casquerót megrugdosta, és tíz mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Azóta azonban tényleg nyugodtabb játékos lett a portugál, hiszen a 2011-12-es szezon óta nem állították ki a belső védőt. ABleacher Report tavaly nyári statisztikája (2015.június) alapján pedig szinte ugyanannyi lapot kapott Pepe 2004 óta (103 sárga lap, 6 piros lap), mint Neymar 2009 óta (101 sárga lap, 6 piros lap).

Olvasói sztorik