Nemzetközi foci

Mahrezt választották a PL legjobb játékosának

Riyad Mahrezt, a Premiere League-ben éllovas Leicester City algériai középpályását választották az idény legjobbjának az angol profi labdarúgók szövetségének (PFA) tagjai.

Mahrez helikopterrel érkezett a vasárnap esti londoni díjátadóra, miután csapata hazai pályán 4-0-ás győzelmet aratott a Swansea City felett. Az algériai középpályás a vasárnapi mérkőzésen szerezte idénybeli 17. gólját.

– Rendkívül hálás vagyok ezért a díjért, különösen azért, mert a játékosok szavazták meg. A csapattársaim nélkül azonban nem kaphattam volna meg – mondta a játékos.

A francia születésű Riyad Mahrez két éve kevesebb mint félmillió fontért igazolt a francia másodosztályban szereplő Le Havre csapatából Angliába, a Leicester Cityhez. A 25 éves játékos az első afrikai és Luis Suárez után mindössze a második külföldi, aki elnyerte ezt a címet. Az uruguayi csatár a Liverpool színeiben részesült az elismerésben 2014-ben.

A Leicester Cityből Jamie Vardy és N’Golo Kante is szerepelt a listán, amelyről a PFA kiválasztotta a szezon legjobbját. Mellettük az Arsenal német középpályása, a világbajnok Mesut Özil, a Tottenham Hotspur angol válogatott csatára, Harry Kane, valamint a West Ham United francia irányítója, Dimitri Payet volt még esélyes a címre.

Az év fiatal játékosa Dele Alli, a Tottenham Hotspur középpályása lett.

Olvasói sztorik