Nemzetközi foci

Ilyen történhet a Barcelonánál? Anyagi okok miatt távozhat Neymar

Angol sajtóhírek szerint Neymarnak anyagi okok miatt a szezon végén távozhat a Barcelona együttesétől. A katalánok vezetősége tudja, ha meg akarják tartani, akkor meg kell újítaniuk a brazil zseni 2018-ban lejáró szerződését, de attól félnek, az új kontraktus negatívan érintené a klub pénzügyi helyzetét.

Guillem Balague, a Sky Sports mindig jól értesülést szakértője így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

– A Neymar távozásáról szóló hírek két hete új szintre léptek. Katalán napilapok szerint Neymar életstílusa nem illik egy élsportolóhoz, és ezt néhány csapattárs is megerősítette. Ezek a hírek a Barcelona gyengélkedésével egy időben jelentek meg, valamint annak a ténynek a nyilvánosságra kerülésével, hogy a Barcának még nincs mezszponzora a következő szezonra. Szponzor nélkül viszont a klubnak nincs reális esélye arra, hogy Messi és Suárez fizetése mellett meghosszabbítsa Neymar szerződését.

– A Barcelona eladja-e Neymart? Nem akarja, de felkészül mindenre – folytatta Balague. A klub a játékos ügynökének azt ígérte, hogy még ebben szezonban új ajánlatot tesz le az asztalra, de félnek attól, hogy az új szerződéssel tovább növekszik a Barca adóssága. A brazil zseni képviselői felvették a kapcsolatot a legnagyobb Premier League csapatokkal, de Neymar szeretne Barcelonában maradni.

A Manchester United már korábban jelezte, hajlandó kifizetni Neymar 193 millió eurós kivásárlási árát, de ha az MU nem tudja kiharcolni a Bajnokok Ligája-részvételt, akkor minimális az esély a brazil futballista megszerzésére. A Football Leaks kiszivárogtatott információi szerint Neymar jelenlegi fizetése heti 77 ezer font, de a The Sun úgy tudja, a Manchester United szívesen megemelné ezt 300 ezer fontra.

Olvasói sztorik