Nemzetközi foci

Rooney továbbra is pofátlanul gazdag

A United csatára a legtehetősebb 30 év alatti sportoló Nagy-Britanniában.

Hiába a gyengébb eredmények, sérülések; Wayne Rooney továbbra is a legnagyobb sportolók közé tartozik a ködös Albionban. A hírnévvel pedig pénz is jár, nem is kevés: a támadó fizetése heti 300 ezer font a Manchester Unitednél, vagyis nagyjából 135 millió forint – ez több mint 19 millió forint egyetlen nap leforgása alatt.

Rooney tavaly óta újabb 10 millió fonttal gyarapította vagyonát, amely így már 82 millióra rúg. Ennek nagy része a szerződéséből, a többi pedig a Samsungtól és a Nike-tól származik, amelyekkel szintén kontraktusa van az angolnak.

A Sunday Times szerint ezzel az összeggel a most 30 esztendős támadó a leggazdagabb brit 30 vagy annál fiatalabb éves sportoló Nagy-Britanniában – de a világon is előkelő helyet foglal el. Rooney-t a teniszező Murray-testvérek, Andy és Jamie követik 58 millió fonttal; majd a golfozó észak-ír, Rory McIlroy következik.

Őket már csak futballisták követik a top10-ben, mégpedig az a Gareth Bale, aki nem a szigetországban, hanem a Real Madridnál játszik (34 millió font), majd Nagy-Britanniában légióskodó külföldiek jönnek: Agüero (33 millió font), David Silva (31 millió font), Fabregas és Falcao (29 millió font), Nasri (22 millió font), végül Eden Hazard (18 millió font) zárja a legtehetősebbek sorát.

Olvasói sztorik