Nemzetközi foci

Öntörvényű zseniért áll sorba Európa

A Lille marokkói szélsője lehet a nyár sztárja.

Egyelőre kevés futballkedvelő hallott Sofiane Boufalról, a Lille 22 éves szélsőjéről, de alighanem a nyáron ez megváltozik majd. A marokkóo játékosért ugyanis Európa legnagyobb klubjai állnak sorban, a Lille elnöke, Michel Seydoux pedig kijelentette: nem lehet megtartani.

– Szomorú, de a különbség köztünk és az angolok bajnokság között óriási tempóban növekszik. Ők diktálnak… – mondta a francia.

A Hatem Ben-Arfához hasonlított szélsőt azonban nemcsak a United vagy az Arsenal vinné, de az Inter és a Paris Saint-Germain is nézegeti. Boufal tavaly januárban 4 millió euróért szerződött az akkor még másodosztályú Angers-től a Lille-hez, ahol az év elején egyszemélyes hadseregként vezette csapatát, míg az a kiesés ellen küzdött.

Herve Renard távozása után, Frederic Antonetti alatt a Lille ugyen feljavult, de Boufal formája nem esett vissza. Idén 27 meccsen 11 gólnál és 5 gólpassznál jár.

És ha már gólpasszok: a párizsi születésű marokkói egyénieskedésével, önzőzéseivel is felhívta magára a figyelmet, egy alkalommal pedig edzésen veszett össze csapattársával, Renato Civellivel. Ezt tetézte ezzel a néhány héttel ezelőtti nyilatkozattal:

– Még Ronaldót és Messit is szokták kritizálni…

Egy Bordeaux ellen elvesztett találkozó után már csapattársa, Eric Bautheac is célozgatott önzőségére, amikor azt mondta “11-en vagyunk a pályán, passzolnunk is kell néha, nem lehet mindig cselezni”.

Boufalnak egyébként már 11 sárgája és 2 piros lapja is van az idei szezonban.

A Lille szombaton a PSG-vel találkozik a Francia Ligakupa fináléjában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik