Nemzetközi foci

Ings idő előtt visszatérhet a Liverpoolba

Kevés csatára van Kloppnak, a tervezettnél hamarabb gyógyul a hosszú ideje sérült támadó.

Jürgen Klopp számára szinte ismeretlen lehet Danny Ings. Hiába a kiváló szezonrajt, amikor a Burnley-től szerződtetett támadó 5 meccsen 3 gólt jegyzett és az angol válogatottban is debütálhatott, a német mester érkezése után annak első edzésén ACL-szakadást szenvedett, amivel azóta is a partvonalon kívül van.

Ings eredetileg a teljes szezont kihagyta volna, de most úgy fest, nem kizárt, hogy a Liverpool még az idén számíthat a játékára.

– Még nem edz a csapattal, de jól halad a visszatérés felé. 4-5 nappal ezelőtt egy e-mailben azt írták, két hét múlva jöhet vissza közénk. Hosszú ideje harcképtelen, ezért nem ígérhetem, hogy feltétlenül pályán láthatjuk még a szezonban – mondta róla Jürgen Klopp.

A támadó bevetésére egyre égetőbb a szükség, mert Christian Benteke sérülése után még nem 100%-os, Divock Origi pedig az Everton ellen 4-0-ra nyert városi rangadón vélhetőleg a teljes szezonra kidőlt – ráadásul egy sorral hátrébb Emre Can és Jordan Henderson sem játszanak már idén.

A Liverpool egyelőre áll még az Európa Ligában, ahol a Villarreal lesz az ellenfelük az elődöntőben. Klopp rendelkezésére egyelőre csak két csatár, Roberto Firmino és Daniel Sturridge áll.

Olvasói sztorik