Nemzetközi foci

Premier League: Man. City és Chelsea-játékos sincs az év csapatában

A Tottenhamből és a Leicester Cityből négy-négy futballista került be.

Kiszivárgott csütörtök este a PFA, a profi futballisták szövetségének év csapata, ami a legfontosabb álomtizenegye a Premier League-szezonnak.

Nem váratlan, mégis hihetetlen, hogy a Manchester United, a Manchester City, a Liverpool és a Chelsea nem ad mezőnyjátékos a csapatba, és az Arsenal is csak egyet, a jobbhátvéd Hector Bellerint. A ManUnitedből csupán a kapus fért be, David De Gea. A szezont meghatározó, a bajnokságért különpárbajt vívó Tottenham Hotspur és a ligaelső Leicester City viszont négy-négy játékossal van jelen.

A Tottenhamé a balhátvéd, Danny Rose, az egyik középhátvéd, Toby Alderweireld, az egyik középső középpályás Dele Alli és a csatár Harry Kane. A Leicesterből a középhátvéd Wes Morgan, a jobb oldali középpályás, Rijad Mahrez, a szűrő N’Golo Kante és a csatár Jamie Vardy került be. A West Ham ad még egy futballistát, Dimitry Payet egészíti ki a középpályát. Nem jutott hely az év játékosának is jelölt, arsenalos Mesut Özilnek és a góllövőlistán második, Sergio Agüerónak sem, aki 22 gólnál jár a PL-szezonban, csakúgy, mint Vardy. Kane 24 találattal vezet.

PFA Év Csapata: David De Gea (Man United); Hector Bellerin (Arsenal), Wes Morgan (Leicester), Toby Alderweireld (Tottenham), Danny Rose (Tottenham); Riyad Mahrez (Leicester), Dele Alli (Tottenham), N’Golo Kante (Leicester), Dimitri Payet (West Ham); Jamie Vardy (Leicester), Harry Kane (Tottenham).

Olvasói sztorik