Nemzetközi foci

Pelé titka: majdnem aláírtam a Real Madridhoz

Összejöhetett volna a Puskás-Pelé-Di Stefano trió?

A 20. évszázad legjobb labdarúgójának választott Pelé pályafutása nagy részét nevelőegyesületében, a brazil Santosban játszotta, csak karrierje utolsó éveiben igazolt a New York Cosmoshoz. A 75 éves legenda tehát soha nem szerepelt Európában, de pont a soha nem alvó városban adott interjújában árulta el, hogy bizony alakulhatott volna máshogyan is a sorsa…

– Több alkalommal is nagyon közel jártam ahhoz, hogy a Real Madridba szerződjek. Sokszor gondolkoztam rajta, hogy milyen lenne Európában játszani, de soha egy pillanatra sem bántam meg, hogy végül a Santosnál maradtam – árulta el Pelé.

És hogy mit keresett a háromszoros világbajnok New Yorkban? Pelé a Tribeca Filmfesztiválon járt, itt mutatják be ugyanis szombaton a „Pelé: Egy legenda születése” című életrajzi filmjét.

– Amit a legjobban szeretek ebben a filmben az a tanulság, a saját magunkba vetett hit hihetetlen fontossága. Ez egy minden gyerek számára közvetített üzenet a reményről, amit a 60-as és 70-es években én és a brazil válogatott jelentettünk az egész országnak. Külön kiemelném, hogy az engem kölyökként játszó színész zseniális alakítást nyújt, még akkor is, ha messze nem olyan jóképű mint amilyen én voltam gyerekkoromban – zárta nyilatkozatát Pelé nevetve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik