Nemzetközi foci

Madridi sokk: Ronaldo kihagyja a derbit

Szezonbeli első bajnoki mérkőzését hagyja ki Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgója, aki nem játszik szombaton a Rayo Vallecano elleni városi derbin.

Zinedine Zidane vezetőedző indoklása szerint a klub történetének legeredményesebb játékosa azért nem játszik szombaton, mert a Villarreal szerdai 3-0-s legyőzése alkalmával könnyebben megsérült a combja. A portugál csatár eddig mind a 34 bajnoki találkozón és tíz Bajnokok Ligája-meccsen pályára lépett a mostani idényben, és ezeken 47 gólt szerzett.

Pénteki sajtótájékoztatóján Zidane hangsúlyozta: azért fontos Ronaldo pihentetése, hogy biztosan játszhasson a BL-elődöntő Manchester City elleni, keddi első mérkőzésén.

– Mindig játszani akar, ezt rendkívül tisztelem benne, de ha sok meccsen lép pályára, egyre fáradtabb lesz, és most a keddi játékát kell szem előtt tartani – magyarázta a francia tréner.

A walesi támadó, Gareth Bale sérülés miatt hiányzott a Villarreallal szembeni találkozóról, de a 16. helyezett Rayo ellen ismét pályára léphet, nem úgy, mint az eltiltott Casemiro és a sérült Carvajal. A Real a Primera División harmadik helyén áll, de csak egy ponttal van lemaradva az éllovas FC Barcelonától és a második Atlético Madridtól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik