Nemzetközi foci

Suárez Ronaldót utolérte, egy magyar viszont még előtte van

Több rekordot is megdöntött a Deportivo elleni „hétpontos” meccsével, de Kubala Lászlóét nem sikerült.

A Deportivo La Coruna–Barcelona (0-8) bajnokin a katalánok kilábaltak a válságból, elsősorban Luis Suárez remeklésének köszönhetően. Az uruguayi csatár idegenben szereplő csapat játékosától spanyol bajnokin nem látott módon, 4 góllal és 3 gólpasszal fejezte be a találkozót.

Suárez parádéja sokszoros számtanórára késztette a blikk.hu-t. Az uruguayi hat mesterhármasnál jár minden sorozatot figyelembe véve a 2015-2016-os szezonban, pontosan annyinál, mint Cristiano Ronaldo. Suárez lett az első játékos, aki a spanyol bajnokságban idegenben egy meccsen 4 gólt és 3 gólpasszt könyvelhetett el.

Külön-külön egyik sem abszolút rekord, mert például a gólrekord hét a spanyol élvonalban, ráadásul magyar vonatkozása is van: Kubala László 1952-ben szintén a Barcelona színeiben hetet vágott a Sporting Gijónnak, amivel társcsúcstartó a Bilbao színeiben a Barcát 1931-ben ugyancsak hétszer mattoló Agustín Sauto Aranával.

Érdekesség, hogy sem Cristiano Ronaldónak, sem Lionel Messinek nem volt még „hétpontos” meccse a La Ligában, előbbi csúcsa 6, utóbbié 5 pont.

Suárez 30 bajnoki gólt szerzett eddig az évadban, ami csak a harmadik legtöbb a karrierje során. A legtermékenyebb idénye a 2009-2010-es volt, amikor az Ajaxban 35 gólt jegyzett, de két éve a Liverpoolban is eljutott 31-ig.

49 gólt jegyez eddig tétmeccseken a 2015-2016-os szezonban, ennél többre csak Lionel Messi volt képes Barcelona-dresszben. Igaz, ő négyszer is, a csúcsa a 2011-2012-es időszakból való 73 gól.

Olvasói sztorik