Nemzetközi foci

Wenger: Nincs lefutva még a bajnoki cím

Az Arsenal menedzsere még mindig bízik a győzelemben, de nem érdekelné az sem, ha a Tottenham előttük végezne.

Arsene Wenger együttese öt fordulóval a Premier League vége előtt 13 pontos lemaradásban van a tabellát vezető Leicester Cityvel szemben, és bár egy meccsel kevesebbet játszottak eddig a Rókáknál, a hátrány még ezzel együtt is tetemesnek tűnik. A francia tréner ugyanakkor nem adja fel a harcot, és továbbra is hisz csapata bajnoki esélyességében:

– Sokan azt mondják, a bajnoki versenyfutásnak vége, de én nem gondolom így. A szezon legvégéig harcolnunk kell, és amíg van matematikai esélyünk az elsőségre, addig mindent meg is teszünk a liga megnyerése érdekében. Nagyon erős sorozatot kell produkálnunk a hajrában, nagy rajtunk a nyomás, de a többi körülöttünk lévő csapaton is. Ez a Premier League, itt bárki megverhet bárkit, mi pedig ott leszünk, hogy kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket – mondta Wenger a Goal.comnak adott interjújában.

Wenger szavai ellenére valószínű, hogy az Arsenal már nem fogja befogni a Ranieri-legénységet, sőt arra is nagy esély van, hogy emberemlékezet óta először a nagy rivális Tottenham az Ágyúsok előtt végez, hiszen a dobogó második fokán álló Spurs jelenleg hat ponttal előzi meg a harmadik helyezett Arsenalt.

– Még nem végzett előttünk a Tottenham, sok van még hátra az idényből. De ha jobb pozícióban zárnak mint mi, akkor sincs semmi, nem dől össze a világ. A Spurs 20 éve folyamatosan mindig mögöttünk zárt a bajnokságban, mégis túlélték ezt az időszakot. Nem kell túllihegni a dolgot, reálisan nézve semmit sem jelent számunkra, ha a Tottenham fényesebb érmet vehet át, mint mi – zárta nyilatkozatát kissé ingerülten az idén ismét trófea nélkül maradó Arsenal-menedzser.

Olvasói sztorik