Nemzetközi foci

Beckham is a legnagyvonalúbb brit adakozók között van

Elton John, és J. K. Rowling mellett ő a harmadik.

Adakozási rekordot döntöttek tavaly a leggazdagabb britek, a legtöbbet közülük Elton John, a brit popzene veteránja, Joanne K. Rowling, a példátlan sikerű Harry Potter-regényfolyam szerzője és David Beckham, az angol labdarúgás egykori szupersztárja áldozta vagyonából jótékony célokra.

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját – Rich List – a Nagy-Britanniában élő leggazdagabb ezer mágnás becsült vagyonáról.

Az idei összesítés a jövő héten jelenik meg, de a lap szokásához híven egy héttel korábban külön összeállítást közölt arról, hogy a felső ezres mezőny az elmúlt egy évben mennyit fordított segélyszervezetek támogatására és egyéb nemes célokra.

A vasárnap ismertetett kimutatás szerint a legvagyonosabb britek tavaly 2,66 milliárd fontot – több mint 1000 milliárd forintot – áldoztak jótékonyságra.

David Beckham tavaly ötmillió fontot áldozott szintén gyermekeket segítő jótékonysági szervezetek támogatására, ezzel az adományozó szupergazdagok élmezőnyének harmadik helyére került.

A The Sunday Times kimutatása szerint a legvagyonosabb ezer brit közül tavaly 178 adományozott egymillió fontot vagy ennél többet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik