Nemzetközi foci bajnokok ligája

Real,Bayern: favorit, Atlético: talán, City: aligha

Megkérdezett szakértőink szerint a Barca kiesése után nem várható újabb nagy meglepetés a BL-ben, de van, aki szurkol Diego Simeone csapatának.

A fogadóirodák és labdarúgó szakemberek által legnagyobb favoritnak tartott Barcelona még a négy közé sem került be a Bajnokok Ligájában, ezúttal sem lesz tehát címvédés a legnagyobb európai kupában. A katalánokat (két év után ismét) búcsúztató Atlético Madrid mellett a Real Madrid, a Bayern München és – fennállása során először – a Manchester City jutott az elődöntőbe. Sorsolás pénteken, a Rangadó.hu pedig megkérdezett néhány korábbi válogatott játékost, illetve egy volt szövetségi kapitányt, hogy látják az esélyeket.

Hrutka János, a Fradi és a Kaiserslautern korábbi hátvédje:
– Bevallom, egyik továbbjutó sem a szívem csücske, bár az Atlético Madrid nagyon szimpatikus, Simeone olyan munkát végez, hogy ha a szívemre hallgatok, őket mondanám végső győztesnek. De a Real Madridot és a Bayern Münchent tartom esélyesnek, a Cityben nem érzem azt az erőt, ami a BL-győzelemhez kell. A legjobb négy között persze már bármi megtörténhet. Szerintem az Atléticónak lehet esélye a többi csapat ellen is, azok után, hogy a Barcelona játékát így képesek voltak megfojtani. Diego Simeone megérdemelné, hogy megkoronázza eddigi pályafutását, hiszen fantasztikus, amit az elmúlt pár évben felépített és végbevitt, a jelen formájukat nézve az sem elképzelhetetlen, hogy a bajnokságot is megnyerik a Barcelona előtt. Ezzel együtt nem csak nekik drukkolok, a német foci miatt a Bayern sikerének is tudnék örülni.
Kardos József, volt válogatott védő:
– A Real Madrid vagy a Bayern München nyeri meg a BL-t. Az Atlético Madrid nagyon jól küzdött, de nem tartom képesnek újabb bravúrra, szerintem nekik most ez a végállomás. A Real-Bayern döntő lenne a legszínvonalasabb, úgyhogy talán ennek szurkolok leginkább.

Telek András, az FTC és a Kassa BL-főtáblát megjárt védője:
– Ha a Real Madrid és a Bayern München elkerüli egymást az elődöntőben, szerintem ők lesznek a fináléban. Az Atlético-Barca párharcnak csak az első meccsét láttam, ott Torres kiállítása után fölényben volt a Barca. Az Atlético nagyon szépen csinálja a stabil védekezésből induló kontrákat, ha valaki a szervezetten védekező csapatokat szereti, élvezheti őket is, én a támadófutballnak szurkolok. A Manchester City a bajnokságban sem vitézkedik, meglepőnek tartanám, ha döntőt játszanának. Akármi lesz az elődöntő párosítása, a győztes a Real-Bayern párosból fog kikerülni.

Szeiler József, egykori Fradi-kapus:
– Én továbbra is a Barcelonának szurkolok… Tegnap óta abszolút mindegy nekem, ki nyeri a BL-t, de ha valakit mindenképpen mondani kell, Guardiola miatt akkor már legyen a Bayern. Az Atlético stílusa roppant kellemetlen, nem csoda, hogy a Barca rendre szenved ellenük – de a harcmodoruk bármelyik más csapat ellen sikerrel járhat. Nekem viszont nem tetszik, szerintem nem tesz jót a labdarúgásnak, ha ez a stílus diadalmaskodik, persze nem vitatva az érdemeiket. Annyit még megjegyeznék, hogy egy Bayern-City elődöntő igen pikáns lenne Guardiola személye miatt, a másik ágon pedig újabb nagy háborút láthatnánk a két spanyol csapat között.

Gellei Imre, korábbi szövetségi kapitány:
– Elkötelezett Real Madrid-szurkoló vagyok, Puskás Öcsi bácsi miatt, ebből adódóan nekik szurkolok, és szerintem ők is nyerik az idén a trófeát. De ezt leginkább a szívem mondatja, hiszen a másik három együttes sem esélytelen. Ellentétben a meccs szakkommentátorával, én meggyőzőnek találtam a Realt a Wolfsburg ellen. Nagyon nehéz úgy végigvinni egy mérkőzést, hogy egyetlen gólt sem kaphatsz. Fegyelmezetten, csapatként játszottak, taktikailag is jól vizsgáztak, Cristiano Ronaldo pedig az extrát jelentette. Az Atlético Madrid minden várakozást felülmúlt, mostanra teljesen egyenrangúak a két naggyal. Az a csapat, amelyik a Barcelonát megveri, az képes lehet újabb bravúrokra, és megérdemli akár a BL-trófeát is. A Manchester City talán picit kilóg ebből a négyesből, de elsősorban azért, mert kiszámíthatatlanok, nem lehet tudni, aznap éppen milyen arcukat mutatják. A Bayernt felesleges magasztalni, az eredményei önmagukért beszélnek – és ők is mindig akkor képesek rátenni még egy lapáttal, amikor szorít a cipő.

Olvasói sztorik