Nemzetközi foci

Európa Liga: kiélezett visszavágókra van kilátás

Az 1-1-ről induló Liverpool-Borussia Dortmund mérkőzés tűnik a legérdekesebbnek, de a másik három meccsen is nagy küzdelem várható a labdarúgó Európa Liga elődöntőjébe jutásért.

Egy hete Dortmundban a hazai közönség tisztelettel fogadta a csapat korábbi sikeredzőjét, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot, aztán a mérkőzés végén a hazai hívek szomorúan vették tudomásul, hogy egykori kedvencük új csapata szerzett góllal és döntetlennel távozhat.

A csütörtöki visszavágó előtt így az angol bajnokságban is egyre jobb formát mutató Liverpool van előnyösebb helyzetben, ugyanakkor a Dortmund továbbjutása sem jelentene meglepetést. Klopp szerint csapatának óriási lökést adhatnak a szurkolók, s bízik benne, hogy segítségükkel sikerül továbbjutni.

– Még ha megtörténik a legrosszabb, és hamar gólt kapunk, drukkereink visszasegíthetnek minket a helyes útra. Nekünk Dortmundban sikerült kizárni a lelkes német publikumot, remélem, hazai pályán mi erőt tudunk meríteni saját drukkereink támogatásából – mondta Klopp.

A másik három páros első mérkőzésén egyaránt 2-1-es eredmény született egy hete, ám, amíg a Villarreal hazai pályán győzte le a Sparta Prahát, addig a Sevilla Bilbaóban, a Sahtar Donyeck pedig a Braga vendégeként nyert. Ugyanakkor az idegenbeli siker sem jelent garanciát a továbbjutásra, így a címvédő Sevilla sem mehet biztosra a spanyol bajnokságban egy hellyel előtte álló, hatodik Athletic Bilbao ellen.

Olvasói sztorik