Nemzetközi foci

EL: a Liverpool nagyot hajrázott, Klopp kiejtette a Dortmundot

A Braga játékosa, Ricardo Ferreira két öngólt is lőtt a Donyeck ellen az Európa Liga-negyeddöntő visszavágóján.

A visszavágókat rendezték az Európa Liga-negyeddöntőben.

A Jürgen Klopp vezette Liverpool az idegenbeli 1-1 után fogadta a Dortmundot. A Sevilla és a Sahtar Donyeck az idegenben elért 2-1-es sikere után hazai pályán az előny megtartásáért lépett pályára – előbbi az Athletic Bilbao, utóbbi a Braga ellen aratott sikert az odavágón. A Villarreal hazai környezetben harcolt ki 2-1-es előnyt, így vágott neki a prágai visszavágónak.

A Dortmund belekezdett Liverpoolban: Mkhitaryan és Aubameyang góljaival kilenc perc után már 2-0-ra vezetett az angol szurkolók legnagyobb bánatára. A második félidő elején Origi szépített, de Reus tett róla, hogy ismét kettő legyen közte. Zárkózott a Liverpool, Coutinho a 66. percben egy gólra csökkentette a hátrányt (2-3), majd a 78. percben Sakho szögletből vette be a vendégek kapuját (3-3) – már csak idegenben lőtt több góllal volt jobb a német együttes. A csattanó a legvégére maradt: Lovren a 91. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, így Jürgen Klopp kiejtette korábbi csapatát – a Liverpool 5-4-es összesítéssel jutott elődöntőbe.

Lvivben Srna büntetője és Ferreira öngólja a Donyecknek jelentett megnyugtató előnyt az első félidőben, majd Kovalenko növelte háromra a különbséget a második félidő elején. Nem Ferreira napja volt a csütörtöki: az első félidőben szerzett öngólját követően a 74. percben is saját kapuját vette be (4-0) – ő állította be a végeredményt, és tett róla, hogy könnyedén jusson a négy közé az ukrán rivális.

A Villarreal a Praha otthonában Bakambu, Castillejo és Bruno találataival szerzett háromgólos előnyt a szünetre, majd Bakambu a második játékrész elején megszerezte saját második, csapata negyedik gólját is. A 65. percben Dockal szépített hazai oldalon, majd Krejci is élt a lehetőséggel (2-4), de a spanyolok továbbjutása így sem forgott veszélyben.

Az 57. percig kellett várni a Sevilla–Bilbao meccs első találatára: Aduriz dolgozta le a vendégek hátrányát, de több idegenben lőtt góljával még mindig a hazai csapat állt továbbjutásra. Sőt, két percen belül érkezett a hazai válasz Gameiro révén, így a vendégek kezdhettek mindent elölről. Kezdtek is: Raúl García a 80. percben ismét vezetést szerzett a Bilbaónak, így hosszabbításra állt a meccs. Az állás nem változott a folytatásban, a kétszer 15 perces ráadás sem hozott gólt, így tizenegyesek döntöttek: Etxebarria a negyedik körben rontott, a Sevillából viszont senki sem hibázott, így a hazaiak örülhettek.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók

Sahtar Donyeck – SC Braga 4-0 (2-0)

Továbbjutott: a Donyeck (kettős győzelemmel 6-1)

Sparta Praha – Villarreal CF 2-4 (0-3)

Továbbjutott: a Villarreal (kettős győzelemmel 6-3)

Liverpool FC – Borussia Dortmund 4-3 (0-2)

Továbbjutott: a Liverpool (5-4)

Sevilla FC – Athletic Bilbao 1-2 (0-0, 1-2, 1-2) – tizenegyesekkel 5-4

Továbbjutott: a Sevilla (3-3, tizenegyesek után)

Olvasói sztorik