Nemzetközi foci

Szinte a gálacsapatával kezd a Barca Madridban

Luis Enrique, a katalánok edzője nem beszélt mellé, kijelentette, gólt kell szerezniük ahhoz, hogy továbbjussanak az Atlético Madrid ellen.

A Barcelona edzője megvédte Lionel Messit, aki mintha kisebb hullámvölgybe került volna az utóbbi hetekben.

– Rengetegszer hallottam már ezt korábban is, mert két-három meccsen nem lő gólt – magyarázta Enrique. – Na és? Messi egy földönkívüli, egy zseni, a világ legjobbja. A csapat is kapott kritikákat, nem is alaptalanul, de higgyék el: szezonok óta azon dolgoznak, hogy a szurkolókat kiszolgálva trófeákat gyűjtsenek. Amíg én itt vagyok, ez biztosan így is lesz…

A negyeddöntő első meccsét 2-1-re megyerő Barca minden bizonnyal a Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar kezdővel indul csatába, Mathieu és Vermaelen hiányzik, és minden bizonnyal Rafinha sem lesz bevethető.

Hazai oldalon Simeone edző nem számíthat az „odavágón” kiállított Fernando Torresre, a helyén alighanem a fiatal belga támadó, Carrasco szerepel majd. Az Atleti lehetséges kezdője: Oblak, Juanfran, Lucas, Godín, Filipe – Augusto, Gabi, Koke, Saúl – Griezmann, Carrasco.

– Kedvező helyzetben várhatjuk a visszavágót, de szoros a párharc – tette hozzá, a Barcelona szakvezetője. – Mindenképpen gólt kell lőnünk ahhoz, hogy továbbjussunk, és nagyon fontos, hogy ne dőljünk hátra egy pillanatig sem. Az Atleti nem fogja feladni, nekünk az a feladatunk, hogy komplex csapatmunkával abszolváljuk a feladatot. Minimum 90 perc kőkemény csata vár ránk, ahol nem engedhetünk meg olyan rövidzárlatokat, mint az első meccs első játékrészében.

Olvasói sztorik