Nemzetközi foci bajnokok ligája

Vincze Ottó továbbjutói: Bayern és Barca

A korábbi középpályás mindkét helyszínen óriási küzdelmet vár szerda este.

Mire lesz elég a Bayern München egygólos előnye Lisszabonban? Milyen taktikák választ Diego Simeone hazai pályán a Barcelona ellen? Ezek a mai Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóinak nagy kérdései. A válaszokat persze csak 22 óra után fogjuk megtudni, de addig is a Sport TV szakértőjével, a Barcelona B korábbi játékosával, Vincze Ottóval elemeztük a találkozókat.

– Úgy gondolom, hogy a Bayern Münchennek nagyon nehéz dolga lesz Portugáliában, a hazai pályán lőtt egy gól ugyanis nem éppen megnyugtató előny. A bajorok erőssége egyben egy kicsit a hátulütőjük is, hiszen mindig támadni akarnak, konzerválják a labdát, de ha ezt nem tudják megcsinálni, akkor bajban vannak, ez így volt a Juventus ellen is idegenben – kezdte Vincze Ottó.

– A Benfica “sunyi” csapat, és jó együttes is, hiszen aki idáig eljut, az már rossz nem lehet, úgyhogy szerintem meleg lesz a helyzet a bajorok számára. Guardiola és a játékstílus miatt szeretném, hogy a München jusson tovább, de úgy érzem, hogy ehhez bravúrra lesz szükség. Nagyon kell futballoznia a Bayernnek, támadnia kell, mert védekezni nem tud, az nem a stílusa. Ha nehezen is, de szerintem továbbmegy a német csapat.

A legnagyobb érdeklődéssel várt visszavágó a Barcelona vendégjátéka a Vicente Calderónban. Az első mérkőzésen a katalánok 2-1-es győzelmet arattak az emberhátrányban is hősiesen védekező “matracosok” ellen.

– Nehéz bármit mondani, talán ez a legnehezebb párharc. Ha az odavágón Torrest nem állítják ki, akkor nagyon necces lett volna a Barcelona helyzete. A katalánok nincsenek jó formában, a bajnokságban három mérkőzés óta nyeretlenek. Úgy érzem, hogy kicsit elfáradt a csapat, mindent a korábbiakhoz hasonlóan csinálnak, de mégsem sikerül ugyanúgy végrehajtani – folytatta a korábbi kiváló középpályás.

– Az Atlético jól felkészült a Barcelonából, és az első meccsen meglepő módon kitámadott a Nou Campban, ezzel megnehezítette a labdakihozatalt. Ha visszaállnak a visszavágón, és nem lesz elég terület, akkor bajban lehetnek a gránátvörös-kékek, a kontrákhoz pedig ragyogó futballistái vannak a madridiaknak, gondolok elsősorban Griezmannra. Torres viszont hiányozni fog, ő tankszerű támadó, aki nyomás alatt tartja folyamatosan a védőket. Simeone mester azonban rafinált, dörzsölt edző, ezért azt is el tudom képzelni, hogy ismét nekimegy a Barcának. Olyan mérkőzésre számítok, amelynek az első felében az Atlético kitámad, megpróbálja ledolgozni a hátrányát. Ha ez sikerül, akkor onnantól kezdve továbbjutó, és előveheti a saját fegyverét, a szervezett védekezést, a játék tördelését és a gyors kontrákat. Nagyon nehéz bármit jósolni, de ha a szívemre hallgatok, akkor azt mondom, a Barcelona valahogy kiharcolja a továbbjutást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik