Nemzetközi foci

A Bayern, a Dortmund és a PSG helye biztos a BL-csoportkörben

További tíz csapat pedig legalább a Bajnokok Ligája 2016-17-es kiírásának selejtezőjére kvalifikált már.

A hétvégi, Sunderland elleni győzelmével a Leicester City a bajnoki címét még nem, de Bajnokok Ligája-indulását már biztosította. De mely együttesek azok, amelyeknek a nevével már biztosan találkozhatunk majd a jövő évi csoportkörben?

A BL 32-es mezőnyéből 21 név olyan, amely a bajnoki sorozatából közvetlenül kvalifikál és csak 10 pozíciót foglalnak el a selejtezőből érkezett csapatok, a maradék 1 a BL címvédőjének jut. Három-három fix hellyel rendelkezik a spanyol, az angol és a német pontvadászat, két kvótája van az olaszoknak, a portugáloknak és a franciáknak, de biztosan nem marad le a csoportkörről az orosz, az ukrán, a holland, a belga, a svájci és a török bajnok sem. A bajnokságban említett helyezések mögött végző klubok a selejtezőkben vehetnek részt.

Ha csak a fix neveket nézzük, akkor kevés csapatot sorolhatunk fel. A Bayern München, a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain mindössze az a három gárda, akik kirobbanthatatlanok a 2016-17-es kiírásból, de akad még számos olyan együttes is, amelyek egyelőre csak a selejtezőt ugyan, de azt már fixen elérte. Ilyen a Barca-Real-Atlético hármas mellett a Juventus, az Ajax és a PSV, a Benfica és a Sporting, a Dinamo Kijev és persze a Leicester – legtöbbjük esetében csak napok kérdése, hogy csoportkörös részvételüket is bebetonozzák, míg például az amsterdami és az eindhoveni alakulat egymás ellen megy ölre az egyetlen biztos őszi részvételt jelentő kvótáért.

Olvasói sztorik