Nemzetközi foci

Pogba köszöni, de nem megy a Barcelonához

Jólesik neki Neymar dicsérete, de elkötelezett a Juventus mellett.

A múlt héten Neymar azt nyilatkozta, hogy Pogba tökéletesen illene a Barcelonába. A francia válogatott játékos reakciójában most kifejtette, hogy nagyon megtisztelőnek tartja a brazil dicséretét, izgatottá teszi a lehetőség, hogy a katalán klubbal Neymar mellett játszhatnaő mégis elkötelezett a Juventus mellett, tehát maradni akar Torinóban.

A 23 éves középpályás 2012-ben érkezett az olasz együtteshez a Manchester Unitedtől. Azóta 119 meccsen 27 gólt szerzett, három egymást követő idényben bajnok lett, és már jó ideje igen intenzív átigazolási pletykák keringenek körülötte. Neymar múlt heti kijelentése csak fokozta a spekulációkat, melyek szerint idén nyáron csatlakozhat a Barcelonához.

„Nagyon jó azt hallani, hogy egy ilyen sztárjátékos értékeli a tudásomat, de boldog vagyok, hogy továbbra is a Juventusban maradhatok” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport hasábjain Pogba, aki szombaton győztes gólt szerzett az AC Milan otthonában (2-1).

A Napoli vasárnap legyőzte a sereghajtó Hellas Veronát, így a tabella élén visszaállt a hatpontos különbség a torinóiak és a nápolyiak között. Pogba arra figyelmeztetett, hogy a bajnoki címért zajló harcnak még messze nincs vége.

„A Scudetto megnyerésére koncentrálok, ez az egyetlen dolog, ami eszembe jut, annak ellenére, hogy számos átigazolási pletyka látott napvilágot velem kapcsolatban. A harc még nem ért véget, a folytatásban is győznünk kell” – mondta.

A következő fordulóban tovább nőhet a Juve előnye, hiszen a kiesőhelyen álló Palermót fogadja, a Napoli viszont az Internazionale vendége lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik