Nemzetközi foci bajnokok ligája

„A PSG ma megmutathatja, hogy mennyire nagy csapat”

Nagy bajba kerülhet a Real Madrid, ha a Bernabéuban is gólt kap a Wolfsburgtól – Bozsik Péterrel elemeztünk.

Vajon a Real Madrid képes lesz 0-2-ről fordítani? A PSG vagy a Manchester City jut be története során először a legjobb négybe? Ezek a kedd esti Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóinak nagy kérdései. A válaszokat természetesen csak 22 óra után fogjuk megtudni, de addig is a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával, az M4 Sport szakértőjével, Bozsik Péterrel elemeztük az összecsapásokat.

– Ha nem a Real Madridról lenne szó, akkor a Wolfsburgra fogadnék ma este – kezdte Bozsik Péter. – Azonban egy nem akármilyen hegemóniájú klub az ellenfele a németeknek, és azt gondolom, hogy a királyi gárda képes három gólt rúgni. Ha viszont kap egy gólt a Madrid, akkor abban már nem vagyok biztos, hogy négyet tud szerezni – de hármat kinézek a Realból.

– A madridiak mostanában érdekes csapat benyomását tették rám, meccseken belül is előfordul, hogy kicsit hektikusnak érzem őket – folytatta a magyar bajnok edző. – A wolfsburgi meccsen úgy éreztem, hogy volt egy gyengébb húsz-harminc percük, és a németek ezt ragyogóan megragadták. Szerintem ez koncentráció kérdése, és a Real Madrid van olyan képességű csapat, hogy egy hármast berámoljon. Egyáltalán nem mondanám, hogy lefutott a továbbjutás.

A kedd esti másik párharcban a Manchester City a PSG-t fogadja az Etihad Stadionban. A párizsi odavágón 2-2-es végeredmény született.

– A Manchester City – PSG párharc is nagyon éles. A BL őszi indulásakor azt mondtam, hogy a párizsiakat a négy közé várom. Az angoloknak nagyon zaklatott szezonjuk van, a bajnokságban nagy a hátrányuk, ezért az odavágó előtt azt gondoltam, hogy a PSG jut tovább. A Párizsban elért döntetlennel azonban a City jelezte, talán a Bajnokok Ligája-szerepléssel akarja a szezonját kicsit kozmetikázni. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy a Manchester City esélyesebb az idegenbeli kettő-kettő után. A PSG ma este megmutathatja, hogy mennyire lett komoly és nagy csapat az utóbbi időben. Ha ebből a helyzetből tovább tud jutni, akkor jogosan emlegethetjük a legnagyobb klubok társaságában.

Olvasói sztorik