Nemzetközi foci

Ranieri végre kimondta: a Leicester City célja most már a bajnoki arany

Jamie Vardy hétvégi duplája után eldőlt, a Leicester City története során először indulhat a Bajnokok Ligájában.

A Leicester City vasárnap délután megszerezte zsinórban ötödik győzelmét az angol bajnokságban, így öt fordulóval a vége előtt tartja hétpontos előnyét, és egyre közelebb van ahhoz, hogy bajnok legyen. Az viszont már vasárnap este eldőlt, hogy biztosan indulhat a Bajnokok Ligájában, a klub történetében először. Ehhez az kellett, hogy a Manchester United kikapjon a Tottenham otthonában vasárnap este, ami meg is történt, így a Leicester City már nem végezhet a negyediknél rosszabb helyen.

A Sunderland legyőzésekor a Leicester gólkirálya, Jamie Vardy duplázott. Az angol támadó néhány nap híján két hónap után lőtt gólt újra. Legutóbb február 14-én, az Arsenal ellen talált be, akcióból pedig még régebben, február elején, amikor a Liverpoolt verték meg.

A Rókák menedzsere, Claudio Ranieri a meccs utáni sajtótájékoztatóján elárulta, hogy hozta ki ismét a gólt a csatárból.

– A szünetben annyit mondtam neki, Jimmy, szükségem van rád. És ő gólt rúgott – mondta az olasz szakember, aki hozzátette, az eddigi sikerek kulcsa az, hogy lépésről lépésre építkeznek. – A célunk az volt, hogy bent maradjunk, aztán az, hogy kijussunk egy európai kupába, az EL-be. Most már elértük a BL-helyet, a következő lépés az első hely.

A Leicester City legutóbb 2001-ben a nemzetközi porondon, akkor még az UEFA-kupában indultak, de az első fordulóban kiestek. Az első nemzetközi kupaindulásuk még a hatvanas években volt a KEK-ben, de ott is csak egy fordulót mentek. Ha még egy győzelmet szereznek a hátralévő meccseken, akkor már az is garantált, hogy a Bajnokok Ligája-csoportkörében kezdenek.

Olvasói sztorik