Nemzetközi foci

Döbbenet! Az Európa-bajnokságon csapna le az Iszlám Állam

A rendezők maximális biztonságot ígérnek, de a rendőrök és a biztonsági szakértők a legrosszabbtól tartanak.

A terroristák le akarnak csapni a nyáron megrendezett Európa-bajnokságon Párizsban – a francia Libération szerint ezt állította kihallgatásán Mohamed Abrini. Ő az a kalapos férfi, aki a brüsszeli merénylők társa volt, de velük ellentétben végül nem robbantotta fel magát a repülőtéren – írja az Index.

Abrinit néhány napja fogták el, és lapinformációk szerint elég beszédes a kihallgatásain. Ő vallotta azt is, hogy eredetileg nem Brüsszelben, hanem Párizsban akartak merényleteket elkövetni, de a párizsi merénylő, Salah Abdeslam elfogása miatt változtattak a terven.

A francia hatóságok azt ígérik, hogy maximális biztonsági intézkedések mellett rendezik meg az Európa-bajnokságot, de a rendőrök és a biztonsági szakértők ennek ellenére a legrosszabbtól tartanak, mondván, az esemény ideális célpont az Iszlám Állam számára.

Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozott az antiterrorista szolgálat egyik tagja, és azt mesélte, hogy a sportesemény szervezői egy biztonsági tanácskozáson azt kérdezték tőlük, hogy egy esetleges merénylet másnapján meg tudják-e rendezni az elmaradt mérkőzéseket. „Átvettem a szót és visszakérdeztem: pontosan hány halott kellene ahhoz, hogy az egészet leállítsák?” – mesélte az antiterrorista szolgálat tagja.

Olvasói sztorik