Nemzetközi foci

Mourinho megszólalt: nyáron visszatér, de még nincs szerződése

Hónapok óta tartanak a találgatások: vajon melyik csapatnál tér vissza a Chelsea-től télen távozó José Mourinho. A portugál szakvezetőt több csapattal szóba hozták, sőt a Manchester United esetében már előszerződésről is szó esett, majd Szíria szövetsége is jelezte: Mourinhóval képzelik el a nemzeti együttes jövőjét.

A szakember most a SkySportsnak adott interjút, amiben alighanem tiszta vizet öntött abba a bizonyos pohárba.

– Mindig szóba hoznak egy-egy munkával, és nyártól lesz is állásom, de azt leszögezném: jelenleg egyetlen klubbal sincs szerződésem – mondta Mourinho. – Jelenleg nem vagyok olyan helyzetben, hogy pozíciókat utasítsak vissza, ebben a pillanatban a lehetőségeket mérem fel. Nyitott vagyok a klubok és a nemzeti csapatok megkeresésére is. Őszintén szólva inkább klubnál dolgoznék, de meg kell vizsgálnom, hogy melyik lehetőség lenne a legjobb a karrierem szempontjából. Angliába mennék legszívesebben. Imádom az országot, az ottani labdarúgást, és a családom is nagyon boldog ott.

Az interjúból az is kiderült, hogy Mourinho udvariasan visszautasította a háború sújtotta Szíria felkérését – ott biztosan nem lesz szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik