Nemzetközi foci

Rooney készen áll a visszatérésre

Hétfőn játszik újra, és szerdán is pályára léphet.

A vasárnapi angol bajnokin, a Tottenham Hotspur ellen még nem játszik, a szerdai FA Kupa-meccsen viszont már lehet, hogy pályára lép Wayne Rooney, a Manchester United támadója, aki ismét egészséges.

A 30 éves válogatott csatár térde február közepén sérülést meg, és felépülését követően ezen a héten már két edzésen is részt vett.

Louis van Gaal, a manchesteriek holland szakvezetője dicsérte Rooney-t, mondván, már az első tréningjén „fantasztikus gólt” szerzett, fokozatosan nyeri vissza korábbi formáját. Ezzel együtt jelezte: a támadónak meg kell küzdenie a helyéért, nem lesz automatikus a visszakerülése a kezdőcsapatba.

A szakember szerint szerdai szereplése a West Ham United elleni FA Kupa-negyeddöntő megismételt mérkőzésén attól is függ, mit mutat Rooney hétfői fellépésén. Ezen a napon a fiatalok között, az U21-es csapatban lép majd pályára a Middlesbrough ellen.

A Manchester United jelenleg az ötödik a Premier League-ben, egypontnyira lemaradva a Manchester Citytől, amely a még Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik