Nemzetközi foci

Az MTK légiósa Amerikába szerződhet

A szenegáli Thiam lehet a Chicago Fire következő igazolása.

Az MTK szenegáli légiósa, Thiam Khaly Iyane a közelmúltban ezt nyilatkozta a terveiről a Rangadó.hu-nak: „Nem vagyok válogatós, bármelyik liga megfelel, amelyik erősebb a magyarnál. Egyelőre azonban szerződés köt az MTK-hoz, ez jövő nyáron jár le. Majd ezt követően lehet beszélni arról, hogy máshová szerződöm-e.”

Azt is hozzátette, hogy jól érzi magát hazánkban, úgyhogy szívesen szerepelne a magyar válogatottban.

Ehhez képest nagyon fordult vele a világ, hiszen a chicagonow.com keddi cikke szerint szinte biztosan az Egyesült Államok profiligájában (MLS) szereplő Chicago Fire együttesében folytatja pályafutását.

A klub ügyvezetője, Nelson Rodriguez elmondta, hogy a szerződést még nem írták alá az afrikai támadó középpályással, de már mindenben megállapodtak vele.

„Ő egy olyan góllövő, aki képes segíteni a támadásaink hatékonyságát. Több tapasztalattal rendelkezik, és már bizonyított a gólszerzésben. Reményeink szerint a szerződés aláírására még ebben a hónapban sor kerül, és májusban csatlakozik hozzánk” – nyilatkozta a klubvezető.

Rodriguez jelezte, hogy a hivatalos bejelentés a következő 7-10 nap során lehet az ügyben, és benne van a pakliban a kölcsönvétel és a kivásárláslehetősége is. Mivel fiatal csapat a chicagói, a 22 éves Thiam jól illeszkedik a koncepciójukba, és legalább három szezonra terveznek vele.

Olvasói sztorik