Nemzetközi foci bajnokok ligája

Zidane magyarázkodik, a Wolfsburg már a továbbjutásról beszél

„Kevesen bíztak bennünk, abban, hogy ilyen nyílt marad a párharc, és hogy felidegesítjük a madridiakat.”

Kapcsolódó cikkek

Dieter Hecking vezetőedző szerint a VfL Wolfsburg olyan helyzetbe került a negyeddöntő szerdai első mérkőzése után, hogy kiejtheti a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligájából. Kollégája, Zinedine Zidane kissé tanácstalan volt a németországi 0-2 után, ezzel együtt bízik a továbbjutásban.

A hazaiak a 18. percben szerezték meg a vezetést 11-esből – Keylor Navas, a Real kapusa ebben a szezonban először kapott gólt a BL-ben, 738 perc után –, majd nem sokkal később, a 25. percben akcióból megduplázták előnyüket, s ezzel ki is alakult a nagy meglepetésnek számító végeredmény.

– A nagyszerű közönség is hozzásegített bennünket a győzelemhez, nagyon boldogok vagyunk – mondta második találatot szerző Maximilian Arnold.

– Kevesen bíztak bennünk, abban, hogy ilyen nyílt marad a párharc, és hogy felidegesítjük a madridiakat – fogalmazott Hecking.

– Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapatom, de mindenkit óva intek az elbizakodottságtól. Tudjuk, hogy mi vár ránk a visszavágón. Ezzel együtt kijelenthető: olyan helyzetbe kerültünk, hogy kiejthetjük a Real Madridot.

– Nem tudtuk felvenni a játék ritmusát – kesergett az ellenfél vezetőedzője, Zidane. – A Wolfsburg jól kezdett. Ezzel a meccsel nem lehetünk elégedettek.

Az egykori világklasszis játékos a kérdésekre válaszolva kissé tanácstalannak tűnt, és egyre csak azt hajtogatta: ki kell elemezniük a történteket.

– Persze nem szabad nagyon elkeserednünk, a visszavágón még kiharcolhatjuk a továbbjutást – tette hozzá.

A madridi mérkőzésre kedden kerül sor, amennyiben a Bundesligában jelenleg nyolcadik Wolfsburgnak sikerül túllépnie a világsztárokkal teletűzdelt spanyol gárdán, az a mostani sorozat egyik legnagyobb szenzációja lesz.

Olvasói sztorik