Nemzetközi foci

Szalai Ádámék ellen térhetnek magukhoz Dárdaiék

Magyar derbi lesz a Bundesligában.

Dárdai Pál csapata, a harmadik helyen álló Hertha BSC a Szalai Ádámot is foglalkoztató, sereghajtó Hannovert fogadja a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában.

A berlini együttes a múlt héten a magyar szakember regnálásának legsúlyosabb vereségébe szaladt bele a Borussia Mönchengladbach otthonában, és arra, hogy magához térjen a 0-5 okozta sokkból, keresve sem találna megfelelőbb ellenfelet, mint a már szinte biztos kieső Hannover. Az utolsó előttitől is tíz ponttal lemaradó hannoveriek idén 11 meccsen csak egyszer nyertek, ezért vasárnap menesztették Thomas Schaaf vezetőedzőt, akinek helyét a szezon végéig az eddigi U19-es tréner, Daniel Stendel vette át.

Dárdaiéknak kötelező begyűjteniük a három pontot a forduló pénteki nyitómérkőzésén, ráadásul üldözőik – sorrendben a Mönchengladbach, a Bayer Leverkusen és a Mainz – idegenben lépnek pályára.

A hetedik Schalke 04 – amely ugyancsak csupán négy ponttal van lemaradva a berliniektől – a Ruhr-vidéki rangadón fogadja a Borussia Dortmundot, amely továbbra sem tett le arról, hogy utolérje Josep Guardiola verhetetlennek hitt Bayern Münchenjét. Ugyanakkor egy esetleges dortmundi vereség után szinte biztosan ki lehetne jelenteni, hogy a tabellát jelenleg ötpontos előnnyel vezető müncheniek – akik a Stuttgarthoz látogatnak – megvédik címüket.

Huszti Szabolcs csapata, az utolsó előtti helyen álló Eintracht Frankfurt a Hoffenheimet fogadja és egy győzelemmel meg is előzné riválisát, azaz átmenetileg elkerülne a kiesést jelentő 15. pozícióból.

Kleinheisler László együttese, a Werder Bremen hasonló összecsapást vív az Augsburggal, hiszen a két csapatot egyetlen pont választja el a még éppen bennmaradó és a már osztályozót jelentő 15. és 16. hely között. A találkozón valamivel esélyesebb a brémai alakulat, mivel az elmúlt öt fordulóban két győzelem és egy döntetlen mellett csak a Bayern München és Dortmund otthonában kapott ki, míg az Augsburg február 21. óta nyeretlen.

Bundesliga, 29. forduló:

Péntek, 20.30:
Hertha BSC–Hannover 96

Szombat, 15.30:
Eintracht Frankfurt–1899 Hoffenheim
FC Ingolstadt 04–Borussia Mönchengladbach
Hamburger SV–SV Darmstadt 98
VfB Stuttgart–Bayern München
Werder Bremen–FC Augsburg
18.30:
VfL Wolfsburg–FSV Mainz 05
Vasárnap, 15.30:
FC Schalke 04–Borussia Dortmund
17.30:
1. FC Köln–Bayer Leverkusen

Olvasói sztorik