Nemzetközi foci

Neymar: Pogba tökéletesen illene a Barcelonába

A brazil csatár a Juventus sztárját méltatta legutóbbi nyilatkozatában.

A 23 éves Paul Pogba nevét tavaly nyáron többször is szóba hozták a Barcelonával, de a francia válogatott játékos végül maradt az olasz bajnok Juventusnál. A katalánok fantasztikus szezont futó gólvágója, Neymar viszont reméli, hogy a soron következő átigazolási szezonban már csatlakozik hozzájuk a középpályás.

– Pogba az a játékos, aki tökéletesen illene a Barcelonába, ha választhatnék egy játékost, aki csatlakozna hozzánk a nyáron, ő lenne az. Fantasztikus játékosaink vannak, elég csak Lionel Messit, vagy a legjobb barátomat, Dani Alvest említeni, de csodálom Pogba tehetségét és hozzáállását. Fiatal, szeretem ahogy játszik, szeretem ahogy viselkedik, nagyszerű lenne vele is együtt futballozni – nyilatkozta Neymar a La Liga hivatalos oldalának.

Neymar és Pogba a tavalyi BL-fináléban már játszottak egymás ellen, és bár a döntőt a katalánok nyerték 3-1-re, a brazil támadóban úgy látszik, maradt egy kis hiányérzet:

– Hogy kinek a mezét szerezném be szívesen? Már így is rengeteg mezem van, amik sokat jelentenek nekem, elég csak honfitársaim, az igazi Ronaldo vagy Ronaldinho nevét említenem. Külön öröm, hogy Robinho mezem is van, ő volt a példaképem, imádtam, amikor a Santosban játszott. Mégis, ha bővíteni akarnám a kollekciómat, Pogbával cserélnék szerelést a legszívesebben – árulta el Neymar.

Olvasói sztorik