Nemzetközi foci

Hivatalos! Kinevezték a Chelsea menedzserét

Antonio Conte hároméves szerződést kötött a londoniakkal.

A Chelsea hivatalos honlapján bejelentette, hogy a következő szezontól Antonio Conte irányítja a csapatot. Az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya a nyári Európa-bajnokság után veszi majd át a csapat irányítását. Guus Hiddinket váltja majd a poszton, aki decemberben vette át a munkát, de csak az idény végéig.

Contével három évre szóló szerződést kötöttek. A klub történetében ő az ötödik olasz menedszer: korábban Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti és Roberto Di Matteo is dolgozott a Chelsea-nél.

Korábban írtuk:

Az olasz válogatott szövetségi kapitányát az angol fővárosban látták, aki a jelek szerint már arra készül, hogy aláírja a végleges megállapodását a Stamford Bridgen. Conte három évre kötelezi el magát a kékeknél, és 5 millió fontot tehet zsebre szezononként.

A The Sun által leírt források szerint, az olasz edző azt mondta, hogy kész találkozni a Chelsea illetékeseivel és aláírni a szerződését, annak ellenére, hogy az Európa-bajnokság előtt még biztosan nem tud foglalkozni a londoniak ügyeivel, hiszen még az olasz válogatottat irányítja.

A hírek szerint öt segítőjét sikerül elcsábítania a szakembernek, akik a munkáját segíthetik majd a Chelseanél. Köztük a testvérét Gianlucát tanácsadóként, Angelo Alessiót, Massimo Carrerát, Mauro Sandreanit edzőként, Paolo Bertellit pedig erőnléti edzőként hozza magával Conte.

Olvasói sztorik