Nemzetközi foci

Serie A: az AS Roma nyerte a fővárosi derbit

Az AS Roma 4-1-re legyőzte a Laziót vasárnap az olasz bajnokság 31. fordulójának rangadóján.

A fővárosi derbin – amelyet mindkét csapat ultrái bojkottáltak a megszigorított biztonsági intézkedések miatt – a harmadik helyen álló AS Roma megerősítette dobogós helyét, ami a Bajnokok Ligája-részvételhez szükséges.

A klublegenda, Francesco Totti a kispadról nézte végig a meccset, mert korábban összeveszett Luciano Spalletti vezetőedzővel. A 39 éves játékos februárban nyilvánosan bírálta a trénert, amikor kijelentette: idén nyáron – amikor lejár a szerződése – elhagyja a klubot, amennyiben továbbra is tiszteletlenül bánik vele.

Az első gólt szerző Stephan El Shaarway kilencedik alkalommal lépett pályára új klubja színeiben, és ez volt a nyolcadik találat, amelyben szerepet vállalt (gól vagy gólpassz). Rajta kívül Dzeko, Florenzi és Perrotti talált a hálóba, a Lazio gólját pedig Parolo szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=KmZhoh2KwlQ

A Genoa 4-0-ra nyert a Frosinone ellen. A triplázó Suso (vagyis Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre) csupán a második spanyol, aki mesterhármast ért el az olasz élvonalban. Az első Luis Suarez volt, aki 1963 márciusában az Internazionale–Genoa (6-0) meccsen volt háromszor eredményes.

Serie A, 31. forduló:

Atalanta – AC Milan 2-1 (1-1)

Chievo – Palermo 3-1 (1-1)

Fiorentina – Sampdoria 1-1 (1-1)

Genoa – Frosinone 4-0 (1-0)

Lazio – AS Roma 1-4 (0-1)

Udinese – Napoli 3-1 (2-1)

Később:

Internazionale – Torino 20.45

Hétfőn játsszák:

Bologna – Hellas Verona 20.45

Szombaton játszották:

Juventus – Empoli 1-0 (1-0)

Carpi – Sassuolo 1-3 (1-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik