Nemzetközi foci

Luis Enrique gyorsan továbblépne

Így látták az edzők az El Clásicót.

A Real Madrid izgalmas és fordulatos mérkőzésen 2-1-re legyőzte az FC Barcelonát a spanyol bajnokság szombati rangadóján. A katalánok 39 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata ezzel megszakadt. Luis Enrique vezetőedző szerint tanulniuk kell a vereségből, aztán gyorsan el kell felejteniük az összecsapást.

„Tovább kell lépnünk, és koncentrálnunk kell a következő mérkőzésekre, hiszen például a Bajnokok Ligájában is fontos meccsek várnak még ránk. A leglényegesebb dolog, hogy még mindig vezetünk a bajnokságban. Számomra ennek a találkozónak már vége, természetesen a hibáinkat elemezzük, és javítjuk a következő találkozókra. Harminckilenc mérkőzés óta tartó veretlenségünk zárult le, de a vereség is megtanít néhány dologra” – értékelt Luis Enrique.

A másik oldalon természetesen nagyon boldog volt Zinedine Zidane, akinek edzőként ez volt az első El Clásicója, és győzelemmel mutatkozott be.

„Boldog vagyok a győzelem és a mutatott játék miatt is. Hatalmas erőfeszítés kellett ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen nagyon jó játékosok álltak velünk szemben. Nagyon jó volt látni edzőként, hogy a csapatom mennyire együtt volt a pályán” – összegzett a korábbi világklasszis francia játékos.

A Real Madrid hátrány így hét pontra csökkent a listavezető Barcelonához képest, hét fordulóval a bajnokság vége előtt. A következő fordulóban a katalánok a Real Sociedadhoz látogatnak, míg a fővárosiak az Eibart látják vendégül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik