Nemzetközi foci

Xabi Alonso: „Jobb érzés volt legyőzni a Barcát, mint megnyerni a bajnokságot”

Szombaton El Classico, többen is nyilatkoztak.

Szombaton este 20:30-as kezdéssel feszül egymásnak a két spanyol sztárcsapat, a Real Madrid és a Barcelona. A mérkőzést megelőzően természetesen rengeteg érdekelt és kevésbé érdekelt fél megszólal az esélyekkel kapcsolatban. Így tett a madridiak korábbi játékosa, Michel Salgado is, aki 1999 és 2009 között erősítette a klubot.

A már visszavonult hátvéd szerint “nagyon jót tenne a Real lelkiállapotának” a győzelem, erőt adhatna a Bajnokok Ligája-párharc előtt.

– Néha egyetlen meccs megváltoztat egy egész szezont. Történt már velem ilyen és remélem, most is hasonlót láthatunk majd – mondta Salgado, aki szerint a bajnoki címre viszont semmi esély nincs, a Real 10 pontos hátránya ledolgozhatatlan. Mivel a kupából kizárták a fővárosiakat, a Bajnokok Ligája maradt az egyetlen terep, ahol domboríthatnak.

– Egyelőre nem úgy alakult az idény, ahogy előre tervezték – mondta a 40 éves játékos. – Ennek ellenére a hátra lévő két hónapban még megmenthetjük a szezont, ha megnyerjük a BL-t. A sorsolás kedvező volt és ha bejutunk az elődöntőbe, még mindig lesz egy hónapunk fejlődni! – mondta kissé degradálóan a védő.

– Amit eddig láttunk, az nem túl meggyőző, de jól ismerem a Realt. Amikor igazán éles helyzetbe kerülnek, akkor eszükbe jut, hogy a világ legnagyobb klubjának a mezét viselik, ezért nincs kétségem afelől, hogy komolyan számolni kell velük. Ha a Madrid nyeri a BL-t, a szurkolók mindent meg fognak bocsátani! – nyilatkozta Salgado.

Eközben egy másik korábbi Real-játékos, Xabi Alonso is beszélt az El Classicóról. A Bayern középpályása pályán volt a Barca 2012-es, 2-1-es legyőzésének alkalmával és azt mondta, a siker édesebb volt, mint a bajnoki cím megnyerése.

– Nyertünk egy párszor a Camp Nou-ban, például 2012-ben. Az az év volt, amikor 100 pontot szereztünk a bajnokságban, de 2-1-re nyerni az El Classicón jobb érzés volt – mondta Alonso, aki maga is azt gondolja, amit Salgado.

– Nagy lökést adhat a Realnak, ha nyer. Mindig felfokozott hangulatú mérkőzés. Bár a hátrányuk 10 pont, ez akkor is a világ egyik legfontosabb meccse. Reméljük, jó találkozót láthatunk és korábbi csapatom nyer. Jót tenne az önbecsülésnek és a klubnak – mondta a Bayern játékosa, aki szerint a Real továbbra is a BL egyik legnagyobb esélyese.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik