Nemzetközi foci

Van Gaal: Di Mariának nincs önkritikája

A holland mester egyúttal azt is elismerte, hogy a sikertelenségért akár az állásával is fizethet.

A Manchester United minden bizonnyal idén is trófea nélkül zárja a szezont, ráadásul a Bajnokok Ligája-helyezést érő első négy hely egyikéről is lemaradhatnak a vörösök, hiszen jelenleg a Premier League hatodik helyén tartózkodnak. A holland mester most először ismerte el, hogy nem igazán jönnek össze a dolgok neki Manchesterben, és ha rosszabb helyen zár, mint a tavalyi szezonban, akkor egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is ő irányítja majd az angol sztárcsapatot.

– Racionális típus vagyok, tudom, hogy a Manchester United menedzsereként az embernek nyernie kell valamit, eredményeket kell felmutatnia. Jelenleg is ezen dolgozom, és bár nem vagyunk könnyű helyzetben, a sikerességet csak a szezon végén lehet megítélni. Nem bocsátkoznék jóslásokba, tényekről pedig nem beszélhetünk, amíg azok nem tények, én ezt vallom. A vezetőség majd kiértékeli a szezont, amikor annak eljön az ideje, és a klub számára a legelőnyösebb döntést hozzák majd, ami akár a távozásomat is jelentheti – mondta Van Gaal a goal.comnak.

A holland mester egykori játékosa, Di Maria korábbi kritikáira is válaszolt:

– Soha nem láttam még annyira formán kívüli játékost, mint amilyen ő volt tavaly. Mégis, amikor a szezonbeli teljesítményét értékeli, ő csak az edzőt hibáztatja…Di Maria egyike azon játékosoknak, akiknek nincsen önkritikája, szomorú, de ez a helyzet – nyilatkozott a tréner az argentin szélsőről.

Olvasói sztorik