Nemzetközi foci

Emberhátrányban nyert a Camp Nouban a Real

Bale gólját elvették, Ramost kiállították, de így is győztes gólt szerzett a Madrid.

Akár tét nélkülinek is nevezhettük volna a szombat esti El Classicót, hiszen a két csapat között tetemes, 10 pontos különbség volt a tabellán, de hát egy Barcelona-Real Madrid párharc sosem tét nélküli.

Ez bebizonyosodott a meccsen is: óriási érdeklődés, hever érzelmek jellemezték a találkozót. Gólok viszont nem, legalábbis az első félidőben. Kiegyenlített első 45 percet láthattunk, helyzet sem volt túl sok.

A második játékrészben aztán előbb Piqué fejelt egy gólt, majd hat perccel később egy megpattant beadást félollózó mozdulattal éppen Piqué mögött Benzema továbbított a kapuba, ezzel lett 1-1.

A 80. percben aztán újabb gólt ért el a Rakitic lecserélése után széthulló védekezésű Barca ellen a Real, Bale fejelt a kapuba egy beadást, de a játékvezető támaszkodás miatt elvette a találatot – igencsak véleményes ítélet volt…

Ezután Ramos, aki már az első félidőben sárga lapot kapott, hátulról beleszállt ellenfelébe, így több necces fault után második lapját is megkapta és mehetett zuhanyozni.

A meccsnek azonban nem volt vége: a 85. percben Cristiano Ronaldo vehetett le egy beadást az ötös másik oldalán, eltolta Alves mellett és laposan ellőtte Bravo mellett a labdát, így emberhátrányban is vezetést szerzett a Real.

A hátra lévő időben emberelőnyben sem tudott semmiféle nyomást gyakorolni ellenfelére a katalán csapat, így a Madrid nyerte az El Classicot és 7 pontra közelítette a címvédőt.

Primera División, 31. forduló

Barcelona – Real Madrid 1-2 (0-0)

Atlético Madrid – Real Betis 5-1 (2-0)

Las Palmas – Valencia 2-1 (0-1)

később:

Celta Vigo-Deportivo La Coruna 22.05

vasárnap játsszák:

Athletic Bilbao – Granada 12 óra

Málaga–Espanyol 16 óra

Eibar–Villarreal 18.15

Sevilla – Real Sociedad 20.30

hétfőn játsszák:

Levante – Sporting Gijón 20.30

pénteken játszották:

Rayo Vallecano-Getafe 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik