Nemzetközi foci

Di Maria: Eljöttem Manchesterből, hogy címeket nyerjek

Az argentin szélsőnek Van Gaal mesterhez is volt egy pár keresetlen szava.

Ángel Di Maria angol átigazolási rekordot jelentő 75 millió euróért érkezett 2014 nyarán a Manchester United csapatához, de mindössze egy egyéni- és csapatszinten is rosszul sikerült szezon után el is hagyta a Vörös Ördögöket, és a francia PSG-hez igazolt. A Párizsban ismét remek teljesítményt nyújtó villámgyors szélső a goal.comnak adott interjújában elmondta, miért távozott az angol gárdától:

– Nem szép dolog utólag panaszkodni, de nem arról volt szó Manchesterben, hogy nem tudtam beilleszkedni, inkább arról, hogy nem is engedtek. Az egyik meccsen a pálya bal oldalán, a következőben meg visszavont ékként kezdtem, akkor is, ha jól játszottam és gólt szereztem. Természetesen a menedzser dolga eldönteni, hogy ki, mikor és hol játszik, de egy számára idegen pozícióban egyik játékos sem fog jól teljesíteni, először hozzá kell szoknia az adott szerepkörhöz – magyarázta Di Maria.

– Nem hiszem, hogy az én vagy a csapattársaim hibája lett volna a sikertelenség, ezt az is bizonyítja, hogy eljöttem, a csapat pedig ugyanúgy játszik – kiesett a nemzetközi kupából, és nagy lemaradásban van a Premier League éllovasával szemben. Ezért is jöttem el a PSG-be, fontos tagja akarok lenni a csapatnak, és címeket szeretnék nyerni. Párizsban boldog vagyok, Laurent Blanc fantasztikus edző, már az elején nyíltan elmondta, mit vár tőlem, és azóta tartja is magát ehhez. Nagy szabadságot kapok a pályán, és a sikerek sem kerülnek el minket – zárta nyilatkozatát a dél-amerikai.

Olvasói sztorik