Nemzetközi foci

Alexandre Pato hihetetlen rekordja a debütáló mérkőzésén

A Chelsea-csatár büntetőből volt eredményes az Aston Villa ellen.

A brazil Pato a szombati, Aston Villa elleni bajnokin végre bemutatkozott a Chelsea színeiben, és góllal vette ki a részét csapata 4-0-ás győzelméből. A debütáló találkozó mindig fontos egy játékos életében, kiváltképpen egy csatárnál, hiszen egy új csapatban szerzett első gól mindig kiemelt jelentőséggel bír.

Pato eddigi pályafutását nézve egyértelműen kijelenthetjük, hogy nincs benne félelem és görcs az első mérkőzéseken, hiszen a Sao Paulo kivételével minden egyes új csapatában góllal mutatkozott be első mérkőzésén.

Az első felnőtt klubjában, az Internacionalban rögtön góllal mutatkozott be egy 4-1-re megnyert mérkőzésen a brazil bajnokságban. Pár évvel később, amikor az AC Milanba igazolt, szintén megzörgette az ellenfél hálóját az első bizonyítási lehetőségnél. Ezután következett a válogatottbeli bemutatkozása a brazil nemzeti tizenegyben, és szokásos módon a gól ezúttal sem maradt el, az áldozat Svédország volt. Olaszországi kalandja után visszaigazolt hazájába a Corinthianshoz, ahol a Campeonato Paulista bajnokságban az Oeste elleni 5-0-ra megnyert mérkőzésen került fel a neve a góllövők közé, ahogy lenni szokott, már rögtön a debütáló mérkőzésén.

A nagyszerű sorozata pedig szombaton, a Chelsea mezében folytatódott, hiszen az első félidő hosszabbításában büntetőből volt eredményes a brazil a végül 4-0-ra megnyert bajnokin.

Premier League, 32. forduló

Aston Villa – Chelsea 0-4 (0-2)

Arsenal–Watford 4-0 (2-0)

Bournemouth – Manchester City 0-4 (0-3)

Norwich City – Newcastle United 3-2 (1-0)

Stoke City – Swansea City 2-2 (1-0)

Sunderland – West Bromwich Albion 0-0

West Ham United – Crystal Palace 2-2 (2-1)

FC Liverpool – Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)

Április 3. vasárnap:

Leicester City – Southampton 14.30

Manchester United – Everton 17 óra

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik