Nemzetközi foci

Zidane soha nem látott kezdővel verné a Barcelonát

A Real Madriddal kapcsolatos hírekben mindig jól értesült Marca szerint Zinedine Zidane meglepő kezdőcsapattal küldi harcba a királyi gárdát szombaton a Barcelona elleni klasszikuson. A spanyol napilap szerint Isco és James Rodríguez sem kezdőként kap lehetőséget az első “El Clásicójára” készülő szakembertől.

Ráadásul olyan tizeneggyel próbálkozna Zidane, amilyen eddig soha nem lépett pályára a Realnál: a középpályán a kirobbanthatatlan Luka Modrić, Toni Kroos kettős mellett ugyanis az inkább védekezésben jeleskedő Casemiro kaphat lehetőséget. Előttük a klasszikus BBC-csatársor, vagyis Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo játszanának, míg hátul a Marcelo, Pepe, Sergio Ramos, Danilo védősor segítené a kapuban Keylor Navast.

Casemiro játszatása mögött az állhat, hogy Zidane szerint kellő egyensúlyt hoz a csapatba a brazil, amire a Barcelona ellen különösen nagy szükségük lesz. Ilyen felállással egyébként sem Rafa Benítez, sem Zidane nem próbálkozott még a csapatnál, elődjeik pedig azért is nem vethették be ezt a tizenegyet, mert Danilo csak a nyáron csatlakozott a madridiakhoz.

A fő probléma viszont lehet, hogy nem is a középpálya összeállításában van, hanem a csatároknál, hiszen amióta Gareth Bale 2013. október 23-án először játszott a Barcelona ellen, a Real nem verte meg a riválist a walesivel, a franciával és a portugállal a támadósorban, míg a BBC nélkül két győzelem és egy vereség a mérlegük – írja az index.hu.

Olvasói sztorik