Nemzetközi foci

Buffon elárulta, mikor fogja befejezni a karrierjét

A 38 éves olasz hálóőr leszögezte, mindenképp a Juventusból akar visszavonulni.

Gianluigi Buffon, a Juventus olasz hálóőre a So Footnak adott interjújában beszélt tervezett visszavonulásáról és jövőbeli terveiről. A 38 éves világbajnok kapus kora ellenére kiváló formában véd: klubcsapatában és a válogatottban is rendre az ő nevével kezdődik az összeállítás, ráadásul nemrég döntötte meg Sebastiano Rossi rekordját, ugyanis 974 percen keresztül őrizte meg gól nélkül csapata kapuját a Serie A-ban.

Csapata ádáz harcban áll a Napolival a bajnoki címért, ami már zsinórban az ötödik lenne a Juventusnak. Buffon azonban előre tekint, és a So Footnak elmondta: nem szeretne csatlakozni azon játékosokhoz, akik pályafutásuk végén a kínai vagy az amerikai bajnokságba igazolnak.

– Ugyan már nincs meg bennem az a szenvedély, mint ami régen megvolt, de még mindig élvezem a játékot. Karrierem hátralévő részében a Torinóban szeretnék maradni, akkor sem mennék el, ha máshol jelenlegi fizetésem kétszeresét adnák. Büszkeséggel tölt el, hogy ennek a közösségnek a része lehetek.

Buffon már a távolabbi jövőt is tervezgeti, konkrét terve van arról, hogy meddig szeretné nyújtani pályafutását.

– Még két szezont szeretnék lehúzni ezen a szinten, utána abbahagyom. 40 éves koromig mindenképpen szeretnék játszani, de utána elég. Karrieremet követően megfigyelőként dolgoznék, ott ugyanis rengeteg ambiciózus emberrel találkozhatok. Bármibe is kezdjek, abból szeretném kihozni a maximumot. Enélkül nem is lenne értelme az életemnek.

forrás: blikk.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik