Nemzetközi foci

Bojkottálják a szurkolók a római derbit

A fővárosi rangadó lesz az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának csúcsmérkőzése, mégis könnyen lehet, hogy ez lesz a hétvége egyik leghangulattalanabb találkozója, mivel mindkét csapat ultrái bojkottálják a meccset.

Az AS Roma és a Lazio csatája évtizedeken át a kontinens legforróbb hangulatú összecsapásai közé tartozott, a két hírhedt szurkolótábor az Olimpiai Stadionban rendre elképesztő atmoszférát teremtett. Ugyanakkor már a mostani szezon őszi meccsén sem voltak jelen, s “mindössze” 22 ezer fizető néző tekintette meg a helyszínen a Farkasok 2-0-ás győzelmét.

A mostani csata előtt előbb az AS Roma kemény magja jelentette be, hogy inkább a régi klubház előtt fogja megnézni a meccset, aztán a Lazio hívei írtak nyílt levelet, melyben jelezték, hogy nem mennek ki a stadionba. A két tábornak az a problémája, hogy a biztonságért felelős szervek több szigorítást is bevezettek, így például a kapuk mögött elhelyezkedő szektorok kerítéseire semmilyen molinót nem engednek kifeszíteni, márpedig a Roma-tábor törzshelye a déli, a Lazio-fanatikusoké pedig az északi kanyar a Stadio Olimpicóban.

A vasárnap délutáni találkozón mindkét csapat számára komoly a tét, mivel a harmadik Roma a dobogós helyének megerősítéséért harcol, ami a Bajnokok Ligája-részvételhez kell, míg a várakozások alatt szereplő, nyolcadik Laziónak azért kellene győznie, hogy maradjon esélye Európa Liga-indulást érő helyen végezni.

A listavezető Juventus szombat este lép pályára, méghozzá a 11. Empoli vendégeként, míg a három pont hátránnyal második Napoli a 16. Udinese otthonában vendégeskedik.

A Serie A egyetlen magyarját, Balogh Norbertet foglalkoztató Palermo a kilencedik Chievóhoz látogat, s a szicíliai csapatnak mindenképpen szüksége lenne a három pontra, mivel jelenleg a 18., kieső helyen áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik