Nemzetközi foci

Kisrepülővel húzott molinón követelték Klinsmann kirúgását

Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja magabiztos győzelemmel vágott vissza Guatemala együttesének a múlt pénteki kínos vereségért, s keddi sikerével visszavette a második helyet riválisától a CONCACAF zóna világbajnoki selejtezőjének C csoportjában. Mexikó közben újabb sikerével biztosította továbbjutását az A csoportból.

A Jürgen Klinsmann vezette amerikaiak az előző héten történelmi – 2-0-s – vereséget szenvedtek Guatemalavárosban, ami után reális veszélyként merült fel, hogy lemaradnak a csoport első két helyéről, s így nem jutnak tovább a selejtezősorozat utolsó, hatcsapatos körébe.

A közvélemény a kínos eredmény után Klinsmann távozását követelte, a magyar idő szerint szerda hajnalban Columbusban rendezett mérkőzés előtt a stadion felett egy kisrepülőgép szállt el, amely “Rúgják ki Klinsmannt” feliratú molinót húzott maga után.

Az amerikai válogatott aztán gyorsan megnyugtatta a hazai híveket, Clint Dempsey és Geoff Cameron révén már az első félidőben 2-0-ra vezetett, a fordulás után pedig Graham Zusi és Jozy Altidore is betalált.

– A csapat tökéletes módját választotta a csattanós válasznak, egy a 4-0-s siker egy nagyon világos üzenet a kritikusainknak” – nyilatkozta Klinsmann.

A 4-0-s sikerrel a csapat négy forduló után hét ponttal a második helyen áll, hárommal lemaradva Trinidad és Tobago éllovas együttese mögött, de eggyel megelőzve Guatemalát, amelynél az egymás elleni eredmények tekintetében is jobban áll.

Olvasói sztorik