Nemzetközi foci

El Clásico: Luis Enrique és Zidane már egymásnak esett

Vezetőedzőként, felnőttcsapat élén először találkozik egymással szombaton Luis Enrique és Zinedine Zidane a Barcelona-Real Madrid klasszikuson. A két szakember régi ismerősként is üdvözölheti egymást, hiszen játékosként ötször küzdöttek meg egymással, olykor szó szerint is, ugyanis 2003-ban a csatájuk nem ért véget a labdáért zajló küzdelemben.

Az 1-1-es döntetlennel véget ért meccsen Zidane ugyan Puyolt „legyintette meg”, de a korábbi átigazolása miatt akkorra már minden madridi szemében áruló (azon a meccsen egyenlítő gólt szerző) Luis Enrique robbant oda elégtételt venni.

– Igazából senkivel kapcsolatban sincs rossz emlékem, akivel futballoztam. Nem láttam az esetről készült képeket, nem emlékszem, hogy összekaptam volna Zidane-nal. De biztos, hogy a csapatunkat akartuk védeni mindketten. Tisztelem a kollégámat – nyilatkozta Luis Enrique.

Játékosként egyébként kiegyenlített az egymás elleni mérlegük, mindketten 1-1 győzelmet arattak, háromszor pedig 1-1-es döntetlenre végeztek csapataikkal. A clásicós örökmérlegük viszont már nem ennyire kiegyenlített, igaz, ebben benne van az is, hogy Luis Enrique mindkét csapatban gyűjtögette az élményeket.

forrás: blikk.hu

Olvasói sztorik